20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPompierii severineni au intervenit la stingerea unui autotren care a luat foc intr-o statie peco

Pompierii severineni au intervenit la stingerea unui autotren care a luat foc intr-o statie peco

• Autotrenul era incarcat cu zece tone de vopsea si zece tone de ingrasaminte
• Doua familii din Severin au fost la un pas de a ramine fara locuinta

Pompierii militari din detasamentul Drobeta Turnu Severin au avut un week-end plin de evenimente. Pe linga cele zece locuinte si gospodarii inundate in municipiu si in localitatile invecinate, la care au intervenit cu autospecialele pentru evacuarea apei, pompierii au fost solicitati si la stingerea a trei incendii.

Dupa ce au stins focul izbucnit vineri, in jurul orei 15.00, la domiciliul lui Romica Roata, din cauza manevrarii gresite a unei butelii GPL, la ora 0.20, un alt incendiu a izbucnit in Drobeta Turnu Severin, la garsoniera Angelei Marinescu, situata in blocul Meva 2, de pe Calea Timisoarei.

Dupa miezul noptii, locatarii blocului au fost treziti de fum si de flacarile care ieseau din garsoniera de la parter. Ei au solicitat interventia pompierilor.

„S-au aprins materialele textile din interior si persoanele respective au avut o mare sansa sa supravietuiasca, in conditiile in care exista pericolul asfixierii cu monoxid de carbon. Au ars mobilierul, aparatura casnica si alte bunuri, a caror valoare totala se ridica la aproximativ 20 de milioane de lei. Cauza incendiului a reprezentat-o un resou improvizat, care a supraincalzit conductorii electrici de alimentare a acestuia“, a spus locotenent Liviu Boruga, purtatorul de cuvint al Grupului de Pompieri „Drobeta“. Politistii s-au sesizat si au inceput cercetarile in acest caz.

Valoarea bunurilor salvate depaseste 700 de milioane de lei

Dupa numai citeva ore de la interventia de pe Calea Timisoarei, pompierii severineni au fost solicitati simbata, in jurul orei 5.00, la un alt incendiu, izbucnit in cabina unui autotren Mercedes, apartinind societatii comerciale DUNCA Expeditii SA. Focul a fost declansat in momentul in care autotrenul se pregatea sa paraseasca statia PECO ENERGOCONSTRUCTIA Halinga.

Pina la sosirea pompierilor militari au actionat pentru stingerea cabinei atit personalul statiei peco, cit si una din autospecialele serviciului privat de pompieri Termo Halinga.

„Numai interventia rapida a personalului statiei si a pompierilor nostri a facut ca incendiul sa nu se extinda spre semiremorca incarcata cu zece tone de vopsea si alte zece tone cu ingrasaminte. Au ars cabina, documentele de marfa si de identitate ale autovehiculului, in valoare de aproximativ 200 de milioane de lei. Valoarea bunurilor salvate se ridica la peste 700 de milioane lei“, a spus lt. Liviu Boruga.

Cauza incendiului izbucnit la autotrenul din statia peco a constituit-o un scurtcircuit al motorului aerotermei din cabina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS