11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimaria din Draganesti-Olt - „mosia“ edilului sef Mircea Medintu

Primaria din Draganesti-Olt – „mosia“ edilului sef Mircea Medintu

Doua serii consecutive de controale efectuate de Curtea de Conturi Olt „la curtea imparatului“ din Draganesti-Olt, Mircea Medintu, au scos la iveala numeroase abuzuri savirsite de edilul sef. Printre altele, inspectorii au descoperit ca Medintu si-a angajat sotia in cadrul primariei fara ca aceasta sa aiba nici macar… diploma de bacalaureat. Iar neregulile nu se opresc aici.

Cu sotia pe post de… „ajutor“

Inspectorii Curtii de Conturi Olt au descoperit ca, in cadrul Primariei Draganesti-Olt, fusese promovata in functie o persoana care nu avea nici macar diploma de bacalaureat, desi legea stipuleaza clar ca asemenea persoane nu pot fi angajate in posturi daca nu au terminat cel putin cursurile unui liceu. Cu toate acestea, persoana respectiva, nimeni alta decit sotia primarului Medintu, a primit timp de mai multe luni salariu in valoare totala de 17 milioane de lei. Directorul Curtii de Conturi Olt, Adrian Goga, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca, in acest caz, raspunzatori de prejudiciul facut bugetului de stat sint primarul Mircea Medintu si secretarul primariei, Aurel Marinescu.

O alta abatere descoperita la Primaria Draganesti a constat in aprobarea ilegala de drepturi salariale in suma de 13 milioane de lei catre o persoana care nu a prestat nici o ora vreo activitate pentru a fi astfel remunerata. Si de aceasta data s-a stabilit ca responsabili sint tot primarul Medintu si secretarul Marinescu.

Pentru pagubele produse bugetului de stat s-au calculat foloase necuvenite de cinci milioane de lei si a fost sesizat Consiliul Jurisdictional Olt.

Investitie… „de investitie“

„Am descoperit numeroase abateri si la intocmirea documentelor financiar-contabile ale Primariei Draganesti-Olt. Una dintre acestea a fost la cheltuielile de investitii alocate. Pentru organizarea necorespunzatoare a inventarierii, primarul Mircea Medintu a fost sanctionat cu amenda de 20 de milioane de lei. Acesta a scapat insa cu numai citeva milioane de lei pentru ca s-a grabit sa profite de termenul legal de 24 de ore care ii da dreptul sa nu mai plateasca toata amenda daca achita o parte din ea“, a spus Adrian Goga, directorul Curtii de Conturi.

In ultimele doua luni, Curtea de Conturi Olt a depistat prejudicii in suma totala de 555 de milioane de lei. La aceasta s-au adaugat foloase necuvenite si majorari de intirziere de 167 de milioane de lei. Din valoarea totala a pagubelor, de 772 de milioane de lei, inspectorii au incasat 96 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS