22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Premiul este un omagiu adresat Romaniei“

„Premiul este un omagiu adresat Romaniei“

Baroneasa Emma Nicholson of Winterbourne a primit ieri-seara, la Bruxelles, una dintre cele zece distinctii oferite de revista European Voice, pentru a recompensa „Omul european al anului“. Categoria la care a participat Emma Nicholson este „Cel mai bun parlamentar european al anului“, voturile fiind inregistrate, timp de peste o luna, pe site-ul revistei respective, care, pentru fiecare categorie, a propus mai multe variante. In exclusivitate pentru ziarul nostru, la citeva minute dupa ceremonia de premiere, iata ce declara doamna Nicholson:

„In primul rind, a fost o onoare sa ma numar printre cei nominalizati pentru acest premiu. Nu ma asteptam la asta si, in consecinta, am fost uimita ca apaream pe lista. Mi-am inscris ziua de miercuri in agenda, pentru dineul oficial, si mi-am propus sa particip, dar, in mod foarte sincer, fara sa pot spera ca voi cistiga. A fost o lista cu personalitati politice deosebite, toti potentiali cistigatori la categoriile la care figurau si, dupa cum stiti deja in acest moment, eu am cistigat la categoria «Cel mai bun parlamentar european al anului». Premiul consta in 5.000 de euro, bani pe care deja am anuntat ca ii voi transfera in contul uneia dintre fundatiile umanitare de care ma ocup. Dar premiul a insemnat cu mult mai mult decit atit. Are o importanta simbolica foarte mare.

Nu stiu cine m-a nominalizat, dar am inteles ca a fost un comitet care s-a reunit in cel mai deplin secret pentru a stabili lista finala de nominalizari, cea care a fost difuzata pe Internet si care a numarat 50 de nume. Multi dintre cistigatori nu au putut veni la ceremonia de decernare a premiilor: Papa Ioan Paul al II-lea, Colin Powell sau Romano Prodi, dar toti si-au trimis mesageri la nivel inalt. Ei nu au putut fi prezenti din cauza ca lista cistigatorilor s-a anuntat foarte tirziu, doar la citeva ore inaintea ceremoniei, surprinzindu-i si pe ei, pusi atunci in imposibilitatea de a se deplasa atit de rapid spre Bruxelles.

Motivatia pentru alegerea mea a fost, asa cum s-a spus, munca pe care am depus-o in favoarea Romaniei, Afganistanului si Irakului. In mod special, in ceea ce priveste Romania, sint incintata de faptul ca tot ceea ce am facut a primit o recunoastere deschisa, nu numai acum, ci si din partea colegilor din Parlamentul European, de la Comisia Europeana si a prietenilor pe care-i am in tara dvs. Mi s-a spus ca voturile au sosit din 72 de tari si romanilor care m-au ales doresc sa le spun ca le sint recunoscatoare. Da, le sint recunoscatoare pentru ca au decis ca munca mea in favoarea Romaniei sa fie recompensata in acest fel. Premiul este un omagiu adresat Romaniei.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS