20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLocuintele sociale promise de Primaria Craiova, un vis pe cale sa devina cosmar

Locuintele sociale promise de Primaria Craiova, un vis pe cale sa devina cosmar

In ciuda promisiunilor primarului Vasile Bulucea, tinerii craioveni si nevoiasii care solicita locuinte sociale nu vor primi pina la sfirsitul acestui an nici un acoperis deasupra capului. Si asta pentru ca noile locuinte sint inca departe de stadiul final. O parte dintre ele sint ridicate, insa lucrarile pentru introducerea utilitatilor (apa, gaze, telefon, incalzire), platite din banii primariei, stagneaza.

Modificarile de proiect au intirziat executia

O prima cauza ar fi faptul ca societatea care se ocupa de partea de constructie, SC CORA INVEST GROUP SA, si-a decalat termenul de finalizare din cauza ca proiectantul a adus unele modificari proiectului initial, si anume a optat pentru instalarea de centrale proprii de incalzire, in locul racordarii la reteaua orasului. Astfel, licitatia pentru utilitati, cistigata de SC TEHNOROB SA, s-a tinut destul de tirziu. Socotind si timpul de organizare a santierului, plus procurarea de materiale, devine tot mai evidenta concluzia ca locuintele nu vor fi gata sa-si primeasca o parte a chiriasilor pina la sfirsitul lunii decembrie.

„Cele doua lucrari, partea de constructie si cea de introducere a utilitatilor, s-au suprapus in aceasta perioada. Cei cu utilitatile nu pot sa sape santurile pentru gaze si canalizare din cauza schelelor si a macaralelor inca neridicate de linga blocuri. In plus, proiectul a fost depus cu intirziere si de aici si licitatia care s-a organizat mai tirziu. Speram sa terminam pina la sfirsitul anului, dar in acest moment nu se stie daca ne putem tine de promisiune“, a precizat Sabina Dumitru, seful Serviciului de investitii din cadrul Primariei Craiova. Municipalitatea a repartizat din buget 4,5 miliarde de lei din cele 8,5 miliarde pe care le are de platit pentru lucrari firmei TEHNOROB. La inceputul lui decembrie se decontasera doar doua miliarde de lei, lucrarile executate fiind deja de 4,2 miliarde de lei.

Nevoiasii nu vor primi casele promise de Sarbatori

In aceeasi situatie se afla si cele 120 de locuinte sociale, amplasate tot in cartierul Craiovita Noua. Firma care a cistigat licitatia pentru introducerea utilitatilor este TCIF Craiova. De data aceasta, proiectantul care a cauzat intirzieri este din Cluj. Serviciul de investitii al primariei spune ca Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei (MLPTL) a aprobat fonduri pentru construirea a inca 60 de locuinte pentru nevoiasi, insa cele 40 de apartamente sociale, promise de primar pentru sfirsitul lui decembrie, ar putea fi predate doar la anul.

In afara de asta, listele de asteptare sint imense. Suspiciunile pe marginea criteriilor de acordare a locuintelor sociale au determinat Prefectura Dolj sa solicite infiintarea unei comisii alcatuite din reprezentantii mai multor institutii publice care sa verifice prin sondaj daca se respecta sau nu ordinea. Solicitantilor care asteptau ca de Sarbatori sa primeasca o casa nu le ramine decit sa spere ca macar in ianuarie 2003, primaria se va tine de promisiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS