22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul din Scornicesti a cistigat peste un miliard de lei de pe urma ciinilor

Primarul din Scornicesti a cistigat peste un miliard de lei de pe urma ciinilor

In afara de pasiunea pentru industria textila, care i-a adus de altfel si succesul financiar de care se bucura in prezent, Tiberiu Mateescu are un alt hobby cunoscut insa doar de catre cei apropiati. Este vorba despre cresterea ciinilor de rasa si, in ultimii ani, participarea la concursurile din domeniu.

36.000 de dolari dintr-un foc

Edilul sef are doi ciini din rasa germana Kurzahaar, respectiv Boban, in virsta de un an si jumatate, si Arno, care are doi ani.

„Pe Boban l-am luat din Serbia, unde am fost intr-o calatorie de afaceri, iar pe Arno il am din Italia, de la un prieten“, a spus stapinul celor doua patrupede.

In urma cu un an, la un concurs international canin desfasurat in Croatia, Tiberiu Mateescu a cistigat cu Arno 25.000 de dolari si un ceas Rolex, estimat la 11.000 de dolari. Valoarea premiului cistigat depasea in acel moment un miliard de lei, bani cu care primarul Mateescu nu s-a grabit sa se laude.

Lucrurile nu se opresc insa aici. La inceputul lunii octombrie, primarul din Scornicesti a participat cu cei doi ciini ai sai la un alt concurs international- Cupa mondiala la rasa Kurzahaar. Dintre cele noua tari participante, Romania s-a clasat pe locul trei, in urma Italiei si Olandei, dar in fata altor tari cu traditie in domeniu, precum Germania sau Croatia.

Concursul a constat in sustinerea a trei probe: de excelenta, de frumusete si de teren.

„Sint foarte mindru de clasarea pe locul trei, chiar daca de aceasta data premiile nu au mai fost in bani sau produse, ci doar plachete si diplome. Faptul ca am ocupat aceasta pozitie, Romania participind pentru prima data la asemenea competitii si cu doar cinci ciini, reprezinta pentru mine o mare onoare“, a mai spus mindru Tiberiu Mateescu.

El a recunoscut totodata ca nimic din toate acestea nu ar fi devenit realitate daca pregatirea ciinilor sai nu ar fi fost de calitate, lucru de care se pare ca se ocupa italianul Pietro Antonio Cirillo, un specialist in domeniu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS