10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCopiii de la Gradinita nr.15 se pot imbolnavi grav

Copiii de la Gradinita nr.15 se pot imbolnavi grav

Edilii craioveni au promis ca vom avea un oras mai curat, desi ne-am obisnuit sa vedem la fiecare colt de strada mormane de gunoi. Firmele de salubritate din Craiova ori nu-si fac treaba, ori nu fac fata valului de mizerie. Rampele de gunoi amenajate la intimplare sint adevarate focare de infectii.

Conducerea Gradinitei nr.15, de pe strada Brestei, a semnat, in urma cu aproximativ doua luni si jumatate, un contract cu Serviciul de Salubritate. In urma acestui contract, gradinita a primit europubele. Numai ca, dupa cum sustine directoarea gradinitei, Georgeta Ionescu, de la data incheierii contractului, salariatii de la Salubritate n-au venit niciodata sa ridice gunoiul.

Sorin Ciobanu, directorul Serviciului de Salubritate, a spus ca aceasta „neglijenta“ este cauzata de lipsa de comunicare intre serviciu si conducerea gradinitei: „Din cite imi amintesc eu, dupa semnarea contractului, avind in vedere ca la o gradinita nu se stringe mult gunoi, ne-am inteles cu directoarea sa ne anunte cind este nevoie de o interventie din partea noastra“.

Degeaba s-au dat amenzi

Daca aceasta ar fi fost singura problema, ea s-ar fi rezolvat foarte simplu, printr-un telefon. Numai ca, de ceva vreme, in apropierea gradinitei, a fost amenajata o rampa de gunoi de catre vecinii de pe strada. Oameni milosi, locatarii caselor din apropiere s-au gindit, probabil, si la aceia care traiesc de pe urma resturilor aruncate din gospodarii. In fiecare zi, la rampa de gunoi vin persoane care cauta de zor resturi de mincare, ca sa incropeasca o fiertura pentru puradeii de acasa, sau citeva sticle pe care le vind.

Desi citiva locatari au primit amenzi pentru ca depoziteaza gunoiul in apropierea gradinitei, situatia nu s-a schimbat. „ Noi am mai facut interventii pentru desfiintarea rampei. In ultimele doua luni, cei de la Salubritate au amendat trei, patru persoane, in total, cu aproximativ doua milioane de lei. Dar in continuare se stringe gunoiul acolo“, a spus Sorin Ciobanu.

170 de copii de la Gradinita nr.15 trec zilnic pe linga rampa de gunoi. Astfel, exista pericolul declansarii unor infectii. Daca nu se va lua nici o masura, „privelistea“ din zona va ajunge sa fie considerata normalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS