14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalZece milioane de euro alocate pentru serviciile de protectie a copilului

Zece milioane de euro alocate pentru serviciile de protectie a copilului

Programul UE-Phare 2001 „Consolidarea si dezvoltarea serviciilor de protectie a copilului“ a fost lansat oficial ieri in judetul Mehedinti. Programul a fost organizat de Consiliul Judetean Mehedinti, cu sprijinul Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului si al firmei PLS RAMBOLL.

La eveniment au participat Jonathan Schelle, seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Roelie Post, coordonator al programelor Phare pentru Romania, oficialitati ale Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului si Adoptie si directorii Directiilor Judetene pentru Protectia Drepturilor Copilului. Prioritatile acestui program sint inchiderea caminelor- spital si a leaganelor pentru copii. Jonathan Schelle a anuntat, la Drobeta Turnu Severin, suplimentarea cu un milion de euro a campaniei „Casa de copii nu e acasa!“ si cu 1,5 milioane de euro a asistentei nationale pentru proiectele care vin din partea Directiilor Judetene pentru Protectia Copilului.

„Sint multumit de Centrul de servicii comunitare din Mehedinti!“

Seful Delegatiei Comisiei Europene s-a declarat multumit de modul in care se desfasoara actiunile dedicate protectiei drepturilor copilului in Mehedinti: „Am vizitat Centrul de servicii comunitare, care include un centru de zi si alte servicii, si ma declar multumit de ceea ce am vazut acolo. Este esential ca nici un bebelus sau copil mic sa nu mai intre in sistemul de ingrijire de tip rezidential. Exista in prezent suficiente resurse financiare si umane in Romania pentru a proteja acesti copii intr-un mediu familial, fie ca este vorba de familia in sens extins sau de familii de asistenti maternali,fie ca sint familii din Romania care doresc sa adopte copii“. Bugetul total alocat programului UE-Phare 2001 „Consolidarea si dezvoltarea serviciilor de protectie a copilului“ este de zece milioane de euro, dintre care 7,5 milioane de euro vor fi alocate pentru schema de granturi „Copiii mai intii!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS