16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPraga: o bomba a fost dezamorsata in ajunul Summit-ului NATO

Praga: o bomba a fost dezamorsata in ajunul Summit-ului NATO

O bomba artizanala plasata de o persoana necunoscuta pe o cale ferata din Kyje (linga Praga) a fost dezamorsata ieri-dimineata de politia ceha, in ajunul Summit-ului NATO de la Praga, la care vor participa circa 40 de sefi de stat si de guverne.

Bomba era formata din sticle de plastic umplute cu lichid si puse pe sine, dispozitivul artizanal fiind descoperit in jurul orei locale 7.00 (8.00 ora Romaniei) de catre un angajat al Cailor Ferate, care efectua un control de rutina.

De asemenea, una dintre sine era partial taiata. Dispozitivul exploziv este analizat de experti. Traficul pe linia ferata a fost intrerupt timp de cinci ore, conform purtatorului de cuvint al Companiei Cailor Ferate (CD). Un tren a lovit luni, in jurul orei locale 18.00, o carcasa de masina, amplasata de persoane necunoscute pe linia de cale ferata dintre doua statii feroviare din apropiere de centrul orasului, conform declaratiilor purtatorului de cuvint. Masuri de securitate stricte sint in vigoare in capitala ceha, unde aseara trebuia sa soseasca presedintele american George W. Bush. Ceilalti sefi de stat si de guvern care participa la Summit-ul NATO vor ajunge la Praga astazi. Circa 12.000 de politisti si 4.500 de soldati au fost desfasurati in capitala ceha pentru a face fata unui eventual atac terorist, precum si manifestatiilor de strada violente.

„In lumea de azi, nimeni nu este in conditii de siguranta totala, nici la Praga si nici in Bali“, a declarat presedintele ceh Vaclav Havel, subliniind faptul ca politia a instituit un sistem de protectie extrem de avansat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS