23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVacaroiu si Roman au un agent de paza in arestul IJP Dolj

Vacaroiu si Roman au un agent de paza in arestul IJP Dolj

Valerian Dirvareanu, o matahala care se dadea drept SPP-ist si tocmea contracte de paza prin Craiova, a fost saltat ieri de „colegii“ sai de la politie

Curtea IJP Dolj, 14 noiembrie, ora 11.00: un individ la vreo 100-120 de kilograme se plimba pe una din alei. Cu miinile impreunate aristocratic la spate, individul are un aer detasat, de om multumit de sine. La plimbare il insotesc doi barbati mai maruntei, care ii vin cam pina la umar. Cei trei ajung in fata unei dube. Par a se invita unul pe celalalt: „tu, primul“. In final, onoarea ii revine celui mai bine crescut, ca sa spunem asa. Ceilalti i se alatura si duba o ia din loc.

Asta ar fi cam a treia oara cind Valerian Leonte Dirvareanu se duce sa-i viziteze pe procurori. Si, probabil, tot a treia oara cind isi va vedea numele pe un mandat de arestare. Iar politistii craioveni au cu ce sa se laude: Dirvareanu e tot ce poate fi mai periculos pentru cetateanul contribuabil: sepepistul santajist, infractorul recidivist, recuperatorul necrutator, bodyguardul fara carte (de munca) etc., etc.

Valerian Leonte Dirvareanu are, la cei 29 de ani ai sai, o faima de cal breaz in herghelia impostorilor locali. Cind avea 24 de ani a profitat de vizita lui Petre Roman in Craiova pentru a face rost de doua stampile cu inscrisuri ale Serviciului de Protectie si Paza (SPP). Omul n-avea, desigur, nici o taina cu SPP, dar s-a dus la un copy shop, s-a recomandat drept capitanul nu-stiu-care, din garda fostului premier, si a cerut stampilele. Vinzatorul, indus in eroare si de corpolenta lui Dirvareanu, s-a conformat.

Cu ceva timp inainte, Dirvareanu isi ceruse camera la Hanul Doctorului, zicind ca e pazitorul lui Nicolae Vacaroiu. Pentru ca receptionerul avea dubii, din haina lui Dirvareanu a cazut, ca din intimplare, un pistol. Receptionerul a cazut si el in plasa sepepistului. Ceea ce conteaza este ca, in 1997, Dirvareanu a infundat intiia oara puscaria, iar dupa doi ani, barbatul s-a mai invirtit de o condamnare, pentru infractiunea de inselaciune. Asa ca ultima sa tentativa de a se afirma in domeniul escrocheriilor risca sa il trimita pe Dirvareanu pentru a treia oara la mititica.

Daca voi nu ma vreti, eu va vreau

Dirvareanu a colaborat, in urma cu un an, cu firma de paza si protectie SC GALAXY SECURITY, din Drobeta Turnu Severin. El era reprezentant in Craiova al acestei firme si incheia contracte cu diverse persoane care aveau nevoie de astfel de servicii. Colaborarea intre Dirvareanu si GALAXY a incetat insa in luna februarie a acestui an, dar asta nu l-a impiedicat pe impostor sa-si continue activitatea in Craiova. Pretinzind ca este „cenzor si investitor principal“, Dirvareanu a incheiat cinci contracte false cu diferiti agenti economici si peste 40 de contracte individuale de munca pentru personalul de paza. El a dat anunturi in ziarele locale ca angajeaza agenti de paza, apelurile telefonice ale doritorilor fiind preluate de un asa-zis dispecer, instruit de Dirvareanu, care stabilea conditiile pentru intilnire. Solicitantilor li se intocmeau fise de protectia muncii si contracte de prestari servicii, care nu ajungeau insa niciodata la politie sau la Directia Muncii, pentru a fi luate in evidenta. Dirvareanu pretindea, in schimb, de la fiecare persoana venita sa se angajeze, suma de un milion de lei, reprezentind contravaloarea viitoarei uniforme. Dotati cu un baston si, uneori, un spray paralizant, agentii erau trimisi sa patruleze in zone desemnate de patron.

Cu stampila si pulanu’ fraiereste cetateanu’

Pentru a se debarasa de ei, Dirvareanu a falsificat o adresa a Inspectoratului Judetean de Politie in care se comunica firmei ca, in urma depunerii dosarelor, angajatii nu au primit avizele favorabile. Adresa prezenta insa numeroase greseli de forma si fond, cum ar fi faptul ca, in antet, figura Directia de Ordine Publica, directie inexistenta la nivelul IJP Dolj. Pe respectiva adresa, impostorul a reprodus semnatura lui Constantin Budici, seful Serviciului de Ordine Publica. In schimb, stampila aplicata de Dirvareanu era falsificata dupa modelul uneia de pe un cazier juridic.

Pentru a mai stoarce niste bani de la cei care solicitau o angajare, Dirvareanu promitea ca ii trimite la specializare in Spania, pretinzind in schimb sume cuprinse intre patru si sase milioane de lei. Sase agenti de paza au dat banii, visindu-se ca fac instructie pe strazile Madridului.

In calculatorul lui Dirvareanu s-au mai descoperit carti de vizita si facturi fiscale false, care erau prezentate potentialilor investitori in fictiva firma. Acest lucru a prins la citiva oameni de afaceri olteni, care au investit sume cuprinse intre 800 si 1.000 de dolari, in schimbul lor obtinind drept de decizie intr-o firma inexistenta. Una peste alta, Dirvareanu are acum toate sansele ca, timp de 12 ani, sa-si incerce talentele de impostor si falsificator in lumea ceva mai mica a colegilor de pirnaie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS