22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn elev a anuntat un atentat cu bomba la Colegiul Tehnic din Matasari

Un elev a anuntat un atentat cu bomba la Colegiul Tehnic din Matasari

• Ionut S., de 16 ani, a anuntat un atentat cu bomba pentru a-si pedepsi tatal • „Am vrut sa-mi pun in pericol parintii!“, le-a declarat elevul politistilor • Acesta a fost arestat, pentru faptele sale putind primi inchisoare intre trei luni si sase ani

Politistii gorjeni si pirotehnistii din SRI Gorj au intrat miercuri seara in alerta de gradul O, la Colegiul Tehnic din Matasari fiind anuntat un atentat cu bomba.

Explozia trebuia sa se produca ieri-dimineata, intre orele 8.00 si 9.30. Cel care le-a dat batai de cap politistilor este Ionut S., de 16 ani, elev in anul intii la sectia electromecanica, in cadrul Colegiului Tehnic din Matasari.

Pentru a se razbuna pe tatal sau, care l-a prins ca fumeaza, baiatul a fugit miercuri de acasa, iar in jurul orei 19.30 a anuntat politia, de la un telefon public, ca in Colegiul Tehnic Matasari a fost amplasata o bomba.

Imediat, elevul s-a urcat intr-un tren de marfa care transporta carbune si a coborit peste citeva ore in statia de la Turceni. Aici, Ionut a patruns in curtea unei case, de unde a furat o bicicleta cu care a reusit sa se deplaseze pina la Tintareni.

Citiva sateni din aceasta localitate au sesizat comportamentul agitat al tinarului, anuntind politia, care l-a si retinut pe elev in baza unei ordonante.

„Nu stiu cum a debitat prostiile astea?“

Ieri-dimineata, Ionut S. a fost supus unei expertize psihiatrice, urmind sa fie prezentat Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj. In arestul politiei, Ionut parea stapin pe sine si constient de faptele sale:

„Am luat trenu’ si am plecat de la tata, ca m-a batut. M-a prins cu tigari. Voiam sa ma duc la Filiasi si apoi la Piatra-Neamt. Am vrut sa imi pun in pericol parintii!“, a afirmat minorul.

Tatal lui Ionut, George Stingu, miner pensionat pe caz de boala, s-a declarat socat de cele intimplate, plingind pe holurile politiei.

„E un copil bun, care nu mi-a facut niciodata probleme. Mai are si o sora. Mi-a zis o matusa ca fumeaza si am fost dupa el la scoala. S-a suparat… Nu stiu cum a debitat prostiile astea? A vazut la televizor si a facut ce a vazut acolo. Am plins si eu, si nevasta“, a spus George Stingu.

Cornelia Micu, purtator de cuvint al Inspectoratului Judetean de Politie Gorj, a precizat: „A fost arestat pentru furt calificat, incalcind si Ordonanta 14, care face referiri clare la cei care ameninta persoane sau colectivitati, prin orice mijloace de natura a pune in pericol viata si integritatea acestora, precum si cei care alarmeaza, fara un motiv intemeiat, institutii ale statului. Poate primi intre trei luni si sase ani inchisoare. Probabil va ajunge intr-o scoala de corectie“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS