12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjElevii gorjeni vin cu cutite la scoala pentru ca nu le-a spus nimeni ca e ilegal

Elevii gorjeni vin cu cutite la scoala pentru ca nu le-a spus nimeni ca e ilegal

Conducerea Comandamentului de Jandarmi Gorj a organizat o intilnire cu toti directorii de scoli generale din judet pentru stabilirea unui program de masuri care sa conduca la cresterea securitatii elevilor.

Jandarmii gorjeni desfasoara actiuni de mentinere a ordinii publice la 38 de unitati de invatamint preuniversitar din judet, dintre care 28 in Tirgu Jiu.

Reprezentantii jandarmilor spun insa ca o mare parte din infractiunile comise de elevi se petrec pentru ca acestia nu cunosc legile si regulamentul de ordine interioara.

„Noi nu avem drept sarcina sa pazim scolile. Nu stam cu arma in spatele copiilor care invata. Noi mentinem ordinea in preajma institutiilor de invatamint. Directorii si profesorii au ca sarcina sa se ocupe de disciplina in scoli si eventual sa ne sesizeze asupra unor nereguli“, a spus comandantul Vasile Tilvescu.

Opt cutite confiscate de la elevi

Conducerea Comandamentului de Jandarmi spune ca nici o scoala din judet nu are afisate la intrare regulile de ordine interioara si din aceasta cauza se intimpla multe incidente.

„Copiii nu au habar ca nu trebuie sa vina cu arme la scoala. Cei mai multi vor sa faca pe grozavii in fata colegilor. Nu isi dau seama ca este o infractiune si platesc amenzi usturatoare. Profesorii trebuie sa popularizeze legile care interzic accesul cu arme in institutii si accesul persoanelor straine“, a precizat Vasile Tilvescu.

Jandarmii gorjeni au confiscat, de la inceputul acestui an, opt cutite de la elevii care le adusesera cu ei la scoala. „Nu e vorba de cutite de bucatarie. Cele mai multe dintre ele sint arme sofisticate“, au spus reprezentantii jandarmilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS