16.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGastile de cartier au instaurat teroarea printre elevii severineni

Gastile de cartier au instaurat teroarea printre elevii severineni

Conducerile Scolilor generale nr. 5 si nr. 15 solicita paza permanenta

Claudia Nicoleta, de 14 ani, eleva in clasa a VIII-a la Scoala generala nr. 15, din Drobeta Turnu Severin, traieste de citeva zile cu spaima, dupa ce o gasca de tineri a dat buzna in curtea institutiei de invatamint, in urma cu citeva zile, si a tilharit mai multi elevi.

Potrivit directorului scolii, Mircea Borcoman, unul dintre tineri era mascat:

„Erau fosti elevi, cu tot felul de nume, Germanu, Pifi. De miercurea trecuta, au aparut de mai multe ori in curtea scolii, au buzunarit citiva copii si unul dintre ei avea chiar un ciorap negru pe fata ca sa impresioneze. Am chemat fortele de ordine, patrula jandarmilor si au fost identificati. Se pare ca aceasta fetita a ramas cu o trauma, avind mereu impresia ca este urmarita de cineva, ca o persoana este la geamul ei. Face parte si dintr-o familie dezorganizata, ceea ce este mai rau“.

Desi nu a dorit sa spuna nimic, fetita se pare ca ar fi patit ceva in noaptea de vineri spre simbata.

„Vineri dupa – amiaza, la terminarea programului, in loc sa mearga la mama ei, unde locuieste, a avut cheia de la tatal ei, din cartierul Alunis, si a ramas peste noapte acolo. Ce s-a intimplat nu mai stim, ca ea era singura in casa. Azi-dimineata (ieri – n.r), a venit cu mama ei la scoala. Fetita era foarte tulburata, nu a vrut sa spuna nimic si avea un tremur in voce“, a mai spus Mircea Borcoman.

„Exista derbedei care aduc injurii, amenintari si care nu pot fi opriti usor“

Potrivit reprezentantilor Comandamentului Judetean de Jandarmi Mehedinti, aceleasi efective asigura paza in zona pentru trei institutii de invatamint.

„Noi credem ca avem o relatie foarte buna cu directorii de scoli. In acea zona supraveghem scolile 7, 8 si 15, pe o distanta foarte mare“, a spus col. Ion Dragan, seful Comandamentului de Jandarmi Mehedinti. Conducerea Scolii generale nr. 15 este de parere ca securitatea elevilor depinde in cea mai mare masura de cei ce asigura paza.

„Exista derbedei care aduc injurii, amenintari si care nu pot fi opriti usor. Ar fi bine daca s-ar introduce cele trei posturi de paznici, pentru ca noi tinem un om cu un salariu cirpit de la comitetul de parinti. Daca am avea citiva tineri, cu o statura atletica, s-ar imprastia golanii astia, care roiesc in jurul scolilor“, a spus Mircea Borcoman.

Incidentul de la Scoala generala nr. 15 din Drobeta Turnu Severin vine la numai o zi de cind autoritatile locale au stabilit un plan comun de masuri, pentru asigurarea securitatii in interiorul si in jurul unitatilor de invatamint din Mehedinti si la aproximativ o saptamina de la explozia de la Liceul „Jean Monnet“ din Bucuresti.

Gasti de cartier, care ameninta elevii si solicita bani de la acestia, au aparut si in jurul Scolii generale nr. 5 din municipiu. Conducerea unitatii de invatamint a solicitat paza permanenta din partea jandarmilor. Chestorul de politie Marian Tutilescu, adjunctul inspectorului general al IGP, fiind ieri in judetul Mehedinti, a enumerat citeva dintre masurile care trebuie luate urgent:

„Pregatirea antiinfractionala a elevilor, cooperarea cu conducerile unitatilor de invatamint, pentru cunoasterea elevilor – problema si pentru a fi luate cele mai bune masuri, in scopul cresterii gradului de siguranta, sint doar o parte din actiunile care trebuie luate“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS