14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMagazinele duty free din Vama Portile de Fier I au fost sigilate si inchise

Magazinele duty free din Vama Portile de Fier I au fost sigilate si inchise

Cele patru magazine tip duty free care functionau in Vama Portile de Fier I au fost inchise in noaptea de 10 spre 11 noiembrie, la ora 24.00, cind a expirat termenul pentru obtinerea autorizatiilor de functionare.

Autoritatile vamale au inventariat stocurile de marfa, au sigilat depozitele si au dispus incetarea activitatii acestora pina la obtinerea unei autorizatii din partea Ministerului Finantelor.

Prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 104 din 11 septembrie 2002, magazinele duty free erau obligate ca, in termen de 60 de zile, sa obtina autorizatie de functionare, ceea ce nu s-a intimplat si in cazul celor patru societati care isi desfasurau activitatea la punctul de frontiera Portile de Fier I.

Inchiderea magazinelor duty free a dat o lovitura grea si comerciantilor de tigari netimbrate, care se aprovizionau de aici cu baxuri intregi, pe care le distribuiau apoi pe piata neagra din Drobeta Turnu Severin.

In rapoartele Ministerului de Interne, vinzarea in regim duty free este folosita frecvent ca o acoperire pentru activitati de contrabanda de catre societatile care practica acest tip de comert.

Politistii mehedinteni au declansat actiuni specifice, depistind ca tigarile de contrabanda provin de la magazinele din Vama Portile de Fier I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS