16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn elev din Tirgu Jiu a fost injunghiat sub ochii colegilor in sala de clasa

Un elev din Tirgu Jiu a fost injunghiat sub ochii colegilor in sala de clasa

• Dupa ce a fost injunghiat in sala de clasa, Florin Plopis a ajuns la spital • Alexandru Barb, agresorul, are numai 16 ani si este elev la Liceul Agricol din Birsesti • Minorul le-a declarat procurorilor ca a dorit sa-si razbune sora, care s-a plins ca este stresata de Florin Plopis • Procurorul criminalist Diaconescu a spus ca agresorul este recidivist, avind la activ doua condamnari pentru tilharie • Alexandru Barb poate fi acuzat, in functie de verdictul medicilor legisti, de tentativa de omor

Florin Plopis, din Tirgu Jiu. a fost injunghiat joi seara in timp ce se afla intr-o sala de clasa a Grupului Scolar „Iulian Mincu“, fostul Liceu nr. 4 din localitate. Elevul, de 17 ani, a cazut chiar sub ochii colegilor sai din clasa a XI-a seral. Baiatul nu a avut timp sa schiteze nici un gest in fata agresorului Alexandru Barb, de 16 ani, din Tirgu Jiu, elev la Liceul Agricol Birsesti. Acesta a dorit sa isi razbune sora, colega de clasa cu Florin Plopis. Fata se plingea celor de acasa ca colegul ei o streseaza si a apelat la ajutorul fratelui sau, cunoscut in liceul unde merge la cursuri ca avind un comportament violent.

„A venit la mine in sala de clasa, unde erau si alti colegi, si fara motiv a inceput sa imi spuna ca imi baga cinci cutite in cap. Sora lui il tinea, ca sa nu se apropie de mine, dar l-a scapat. Atunci mi-a bagat cutitul in spate si a fugit. M-am dezbracat si eram plin de singe. Cineva a dat telefon la salvare. Nu stiu motivul pentru care a facut asta, dar m-a tot amenintat. La inceputul anului scolar, sora lui a venit si s-a asezat cu mine in banca. Atunci m-a amenintat si ea cu frate-su“, a spus cel injunghiat.

20.000.000 de lei amenda

Dupa ce au asistat neputinciosi la ce s-a intimplat, colegii celui injunghiat au telefonat la salvare, care l-a transportat pe ranit, plin de singe, la Spitalul Judetean din Tirgu Jiu, unde a primit ingrijiri medicale. Medicii de aici au declarat ca Florin Plopis este in afara oricarui pericol, prezentind la nivelul omoplatului sting o plaga taiata. In ceea ce il priveste pe agresor, acesta a fost prins joi noapte, in jurul orei 23.00, fiind ridicat de catre o patrula de jandarmi dintr-un restaurant unde lua masa. Fortele de ordine, care nu erau in momentul producerii incidentului in scoala, l-au amendat pe Alexandru Barb cu 20.000.000 de lei pentru tulburarea linistii publice. Locotenent-colonelul Florin Popescu, cel care a coordonat actiunea de prindere a agresorului, a declarat: „Au fost desfasurate actiuni specifice si, in final, s-a reusit prinderea minorului intr-un restaurant din Tirgu Jiu. L-am intrebat cum isi justifica actiunea si ne-a spus ca sora lui era stresata de colegul ei de clasa. In momentul in care s-a intimplat incidentul, jandarmii nu se aflau la liceu, ci patrulau in zona. Nu li se poate imputa ceva.“

Recidivist periculos

In prezent, Alexandru Barb este in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Gorj, pe numele tinarului fiind emis un mandat de arestare pe cinci zile. Elevul are la activ doua condamnari pentru tilharie, procurorul criminalist care se ocupa de ancheta declarind ca agresorul a solicitat de mai multe ori taxa de protectie de la colegii sai de liceu. Tot procurorul criminalist l-a caracterizat pe minor ca fiind un tip foarte periculos, acesta putind primi pentru port ilegal de cutit intre trei luni si doi ani inchisoare. De asemenea, in functie de verdictul medicilor legisti, fapta comisa de elev ar putea fi incadrata la infractiunea de tentativa de omor. De mentionat ca pentru cele doua condamnari pentru tilharie primite in primavara acestui an, Alexandru Barb a fost eliberat conditionat, fiind lasat sub supravegherea parintilor sai. Pentru a impiedica producerea unor astfel de fapte, conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Gorj a trimis o circulara in care le solicita directorilor de scoli sa modifice regulamentele de ordine interioara, in vederea cresterii sigurantei elevilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS