13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024

Stiri diverse

Incalzire cu angajament de plata

Asociatiile de locatari-proprietari din Drobeta Turnu Severin care doresc sa beneficieze de caldura, dar nu au datoriile platite catre Regia Autonoma LOTUS, cel putin la nivelul anului 2002, va trebui sa incheie un angajament de plata cu distribuitorul. Reprezentantii regiei spun ca aceasta este singura solutie prin care RA LOTUS mai poate recupera din cele 80 de miliarde de lei, cit reprezinta restantele persoanelor fizice si juridice. Furnizarea agentului termic a demarat in Drobeta Turnu Severin la 1 noiembrie pentru aproximativ 160 de asociatii din 220. Potrivit viceprimarului Ilie Pisoi, se inregistreaza un paradox, deoarece cea mai mare parte dintre datornici au posibilitati materiale suficiente pentru a-si plati intretinerea la bloc.

(F.L.)

Prefectul Mondea va lua masuri impotriva directorilor care chiulesc de la videoconferinta

Prefectul de Dolj, Cornel Mondea, s-a aratat foarte nemultumit de faptul ca, la videoconferintele saptaminale, tot mai multi directori de regii si servicii descentralizate din judet au inceput sa chiuleasca, trimitindu-si in schimb adjunctii si motivind ca au probleme urgente de rezolvat. Mondea a precizat ca, daca absenteismul in rindul directorilor nu se reduce, va fi nevoit sa dea o dispozitie oficiala prin care sa ii convoace pe acestia la videoconferinte. „De data aceasta este doar o rugaminte sa nu va mai trimteti subalternii. Dar, de saptamina viitoare, s-ar putea sa fiu nevoit sa iau masuri. In organigrama Ministerului Administratiei Publice scrie foarte clar ca la videoconferinte participa directorii, si nu adjunctii lor“, a spus prefectul.

(B.G.)

Concurs pentru ocuparea functiei de director

Inspectoratul Scolar Judetean Dolj a organizat concurs pentru ocuparea functiei de director/director adjunct pentru 45 de unitati scolare si trei gradinite, in perioada 4-15 noiembrie. Dupa patru zile de la data inceperii concursului, cistigatorii sint: Ina Stinca – director adjunct la Colegiul National „Stefan Velovan“, Aurel Saseanu – director adjunct la Colegiul National Economic „Gheorghe Chitu“, Aurel Babalean – director adjunct la Grupul Scolar Constructii Civile, Ionut Bistriceanu – director adjunct la Grupul Scolar „Traian Demetrescu“, Doina Popa – director adjunct la Grupul Scolar „Matei Basarab“ (Craiova), Florin Stalea – director adjunct la Liceul „Independenta“ Calafat, Sandu Goiceanu – director la Scoala nr. 24 din Craiova, Victoria Cherata – director adjunct la Scoala nr. 11, Octavian Georgescu – director adjunct la Scoala nr. 33, si Stela Patru – director la Gradinita nr. 32 din Craiova.

(C.I.)

Cinci comercianti incalcau normele sanitar-veterinare

Controalele efectuate in cursul ultimelor doua saptamini pe linie sanitar-veterinara au scos la iveala numeroase nereguli in citeva dintre magazinele de pe raza judetului Olt. Controalele au fost efectuate de echipe formate din reprezentanti ai Directiei Sanitar-Veterinare, ai politiei, Garzii Financiare si ai OJPC. La SC COM IDEAL SRL si SC SINCOM SRL s-a descoperit ca erau incalcate normele sanitar-veterinare din punct de vedere al depozitarii, prelucrarii, transportului si valorificarii produselor agroalimentare. Pentru punerea in consum de produse fara documente de origine au fost amendate AF PANDURU si PANIF NIC SRL, iar pentru comercializarea de produse cu termenul de valabilitate expirat sau cu diverse modificari organoleptice, a fost sanctionata AF MARDARE. Echipele de control au mai depistat la societatile in cauza si animale, pasari sau produse agroalimentare fara certificat de producator, fara viza sau produse cu neconcordante intre datele inscrise pe certificat si cele prezentate spre comercializare sau cu diverse abateri de la Legea contabilitatii. Pentru aceste nereguli s-au aplicat amenzi in valoare de citeva zeci de milioane de lei si s-au confiscat produse pentru a fi scoase de la consum.

(A.M.A.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS