21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalO adolescenta de 15 ani s-a aruncat de la etajul trei pentru ca nu voia sa avorteze

O adolescenta de 15 ani s-a aruncat de la etajul trei pentru ca nu voia sa avorteze

O adolescenta de 15 ani, din Craiova, s-a aruncat ieri de la etajul trei al blocului in care locuia. Aceasta nu este prima incercare de sinucidere, Alexandra Barbu avind inca doua tentative de a-si lua viata. Desi fata este de zece ani sub supraveghere medicala la Laboratorul de Sanatate Mintala (LSM), se pare ca de data aceasta nu doar problemele psihice ar fi determinat-o sa comita un astfel de gest. Cu o seara inainte, tatal ei a batut-o. Mai mult decit atit, Alexandra este insarcinata.

Alexandra Barbu are 15 ani, este eleva la Scoala nr.13 din Craiova, la cursurile fara frecventa. In particular, fata urma de doi ani si cursuri de pictura la Palatul Copiilor. Tot cam de doi ani au inceput sa se agraveze si problemele Alexandrei. Aflata sub tratament neuropsihiatric de zece ani, in ultima vreme tinara a devenit destul de irascibila. De aici, nenumarate certuri in casa. Si in doua rinduri, tentative de sinucidere.

Asa cum declara tatal Alexandrei, Marcel Barbu, joi seara, a izbucnit o astfel de cearta.

De data aceasta insa, Alexandra a fost agresata si fizic.

„De cinci ani nu am mai batut-o, spune tatal. Dar aseara (vineri – n.r.) m-am suparat pe ea. A dat cu telecomanda de pamint. Pai cum, eu cumpar lucruri in casa si ea le strica? Asa ca i-am dat citeva palme la fund. S-a linistit si ne-am dus toti la culcare. Cred ca s-a suparat totusi si de aceea s-a aruncat de la etaj…“

„M-a batut pentru ca sint gravida“

E incredibil ca o admonestare sa o determine pe Alexandra sa se arunce a doua zi pe geam. Se pare insa ca fata nu a comis gestul doar din aceasta cauza.

„M-a batut pentru ca eram gravida si voia sa pierd copilul. Eu nu vreau sa avortez… M-am saturat de minciuni… Stiu doar ca am deschis fereastra de la camera mea. Apoi m-am trezit jos“, isi aduce aminte Alexandra.

Intr-adevar, ieri-dimineata, in timp ce mama ei dormea, Alexandra s-a aruncat de la fereastra camerei ei. Au gasit-o vecinii citeva minute mai tirziu. Acestia au anuntat SMURD, iar fata a fost transportata la Spitalul de Urgenta din Craiova. Alertati, parintii au sosit imediat la spital. Au ramas de-a dreptul stupefiati cind li s-a comunicat ca fiica lor este insarcinata in doua luni.

„Nu stiam absolut nimic, spune Lucia Barbu, mama fetei. Parca ne-a spus ceva de genul acesta acum citeva saptamini, dar cine sa o creada pe ea? Minte mereu…Si apoi, cu cine sa ramina insarcinata, ca nu prea avea prieteni, iesea rar din casa, si niciodata nu lipsea mult…“

Alexandra sustine ca tatal copilului este profesorul ei

Nu mica le-a fost mirarea parintilor sa afle ca prietenul pe care Alexandra sustine ca il are – si care ar fi si tatal copilului – ar fi unul dintre profesorii de la scoala.

„Nu se poate asa ceva, nu credem! Minte! Este adevarat ca facuse o pasiune pentru acest profesor. Chiar cu noi de fata, il suna acasa frecvent, dar niciodata nu au intrat in intimitati. Discutau doar probleme de scoala. Ceea ce o nelinistea pe ea si o adusese chiar intr-o stare depresiva era faptul ca profesorul nu-i dadea atentia pe care si-ar fi dorit-o. Poate ca de aceea spune ca e tatal copilului, ca sa se razbune. Dar noi tot nu credem ca e gravida… Minte… Are probleme psihice.“

Dr. Mihaela Mitricuna, de la Sectia de terapie intensiva, a declarat ca, intr-adevar, Alexandra este insarcinata in luna a doua. „Nu am primit inca toate radiografiile si toate rezultatele analizelor, dar fata este insarcinata si se pare ca vrea sa pastreze copilul. Deocamdata, nu sint semne ca ar fi pierdut sarcina. In afara de un brat fracturat, starea ei este stabila.“

Intre minciuna si adevar

Pina la stabilirea exacta a diagnosticului, Alexandra Barbu va ramine sub supraveghere medicala. Este sau nu insarcinata Alexandra? Daca da, cine este tatal copilului? Iar daca acest copil va exista, este mama suficient de responsabila sa il pastreze? Sint intrebari la care familia Barbu incearca sa gaseasca raspunsurile.

„Nu stiu ce vom face… Il lasam, daca exista intr-adevar acest copil…“, incearca parintii Alexandrei sa gaseasca o rezolvare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS