20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNotar public cercetat pentru fals intelectual

Notar public cercetat pentru fals intelectual

Elvira Diaconescu, notar public din Craiova, a fost trimisa in judecata miercuri, 6 noiembrie, pentru savirsirea infractiunii de fals intelectual, fapta pedepsita de art. 289 Cod Penal.

Elena Diaconescu a atestat fals, pe 27 mai 1998, ca Gheorghe Dunareanu a imputernicit-o prin procura autentificata nr. 1.228 pe sotia sa, Marioara Dunareanu, sa semneze in numele lui contractul de ipoteca pentru ca Adriana Preda sa obtina un imprumut de 500 de milioane de lei de la Banca Agricola, obiectul contractului reprezentindu-l imobilul detinut de sotii Dunareanu. In procura emisa de Elvira Diaconescu a fost atestat fals ca Gheorghe Dunareanu s-ar fi prezentat si legitimat in fata ei, iar dupa citirea procurii speciale ea a consimtit si autentificat inscrisul.

Parchetul de pe linga Curtea de Apel Craiova a decis trimiterea ei in judecata in stare de libertate, iar daca va fi gasita vinovata, Elvira Diaconescu risca o pedeapsa cu inchisoarea de la sase luni la cinci ani.

Reamintim ca Elvira Diaconescu a facut subiectul unor ample anchete de presa publicate in Gazeta de Sud, in care notarul era acuzat de mai multi cetateni ca ar fi fost inselati prin eliberarea de catre aceasta a unor acte false.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS