22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalParchetul a plecat pe trei piste in cazul atentatului de la „Jean Monet“

Parchetul a plecat pe trei piste in cazul atentatului de la „Jean Monet“

Reglare de conturi, razbunare sau teribilism

Starea uneia dintre cele cinci eleve ranite miercuri, in urma exploziei unei grenade defensive in apropierea Liceului „Jean Monet“, ramine critica, a declarat ieri Anca Birliga, medic in cadrul Spitalului de Urgenta Floreasca din Bucuresti.

Mariana Ciuraru, de 13 ani, este constienta, dar somnolenta, stabila respirator si hemodinamic si nu are febra, a mai spus medicul. Starea ei este monitorizata permanent si, pina in prezent, nu au survenit complicatii postoperatorii. Probele de laborator sint in limite normale, radiografia pulmonara de control – efectuata ieri – arata ca plaminul este aproape lipit de peretele toracic. Date fiind amploarea interventiei chirurgicale si gravitatea leziunilor initiale, pronosticul ramine in continuare rezervat, a mai spus medicul. Madalina Cioran, de 16 ani, este si ea in continuare tot in Sectia de terapie intensiva, starea postoperatorie fiind buna. Adolescenta este constienta, stabila respirator si hemodinamic si se afla in continuare sub monitorizarea permanenta a functiilor vitale. Intrucit evolutia ei este favorabila, medicii cred ca in scurt timp Madalina Cioran ar putea fi transferata in Clinica de Ortopedie, a conchis medicul. O a cincea eleva ranita a ajuns la Spitalul Municipal cu o plaga usoara in regiunea pieptului. Oana Grigorescu, de 15 ani, a fost dusa la spital de tatal ei si a revenit ieri pentru a-i fi schimbate bandajele.

Procurorul general al Romaniei: „Evenimentele de miercuri sint deosebit de grave“

Procurorul general al Romaniei, Joita Tanase, a calificat drept „deosebit de grave“ evenimentele de miercuri, de la Liceul bucurestean „Jean Monet“.

„Abordam toate variantele posibile, se verifica toate ipotezele, se audiaza toti martorii si se fac expertize tehnice si stiintifice. Deocamdata, ancheta este coordonata de Parchetul Curtii de Apel Bucuresti si de politisti de la Politia Capitalei, fiind implicati in cercetari si specialisti“, a mai spus procurorul general. Acesta a precizat ca aseara urma sa aiba o intilnire cu grupul de ancheta privind explozia, pentru a avea o vedere de ansamblu in acest caz.

Anchetatorii exploziei merg pe ipotezele privind o posibila reglare de conturi, o razbunare sau un eventual act de teribilism, se arata intr-un comunicat al Biroului de presa al Politiei Capitalei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS