19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCriminalul si-a ucis colegii de „locuinta“ pentru ca l-au facut bulangiu

Criminalul si-a ucis colegii de „locuinta“ pentru ca l-au facut bulangiu

• Politistii doljeni l-au retinut in timp record pe autorul dublului asasinat care a ingrozit Craiova prin cruzimea cu care a fost comis, parca dupa un ritual satanic • Alexandru Flavius Paraschiva, autorul crimelor, locuia impreuna cu victimele intr-un spatiu din cladirea Inspectoratului Scolar Judetean Dolj, aflata in constructie • Criminalul va sta dupa gratii intre 15 si 25 de ani, pentru omor deosebit de grav

Politistii l-au prins in timp record pe criminalul care i-a ucis cu singe rece pe cei doi barbati gasiti in stare de putrefactie in cladirea aflata in constructie care apartine Inspectoratului Scolar Judetean Dolj. Alexandru Flavius Paraschiva, de 30 de ani, din Craiova, locuia impreuna cu victimele sale, Petre Necula, de 52 de ani, si Anghel Ivanov, de 40 de ani, la etajul II al cladirii. „Toti erau cunoscuti ca oameni fara capatii care traiau din mila semenilor si se adaposteau vremelnic in cladiri aflate in constructie. Motivul crimei se pare ca este unul bizar. Paraschiva se considera stapinul boxei in care locuiau si dorea sa i se recunoasca dreptul de proprietate. Asasinatul s-a petrecut pe fondul starii avansate de ebrietate a celor trei“, a spus comisar Constantin Petrescu, adjunctul sefului IJP Dolj.

Dupa ce i-a omorit, Paraschiva s-a purtat ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat. „El a continuat sa stea in compania celor fara adapost, si-a vizitat mama care locuieste in comuna Giurgita. Cert este ca nu a mai trecut niciodata pe la locul crimei“, a mai spus comisar Constantin Petrescu.

Gratie mijloacelor tehnice existente in IJP, anchetatorii sustin ca in momentul in care au facut identificarea criminalului s-a mers la sigur: „Nu pe bijbiite. Fapta a fost probata, iar recunoasterea lui completeaza probatoriul“.

„M-au facut chiar bulangiu“

Desi este acuzat de omor deosebit de grav, Alexandru Flavius Paraschiva se poarta ca si cum ar fi vorba de o gluma. El sustine ca Petre Necula si Anghel Ivanov s-au „impus intr-o maniera lipsita de pacifism“ si ca ii cereau sa „produca“ pentru ei ca sa compenseze cumva faptul ca ei cerseau sau furau pentru a-l intretine. Dupa ce au consumat mai multe sticle de bautura, cei trei s-au luat la harta. Intrebat ce l-a determinat sa-i bata cu bestialitate pe cei doi, Paraschiva a declarat senin ca „a fost o enervare de moment“. „Ma injurau in mod repetat si imi reprosau ca sint prea cuminte si ca nu sint homosexual. Ne aflam impreuna, unul m-a lovit si celalalt mi-a spus ca sint chiar bulangiu“, a spus criminalul. Referindu-se la soarta fostilor „colegi de boxa“, barbatul a mai spus ca ii „pare rau de ei ca oameni“ si ca „a fortat atit de rau coarda“, incit i-a lovit.

O craioveanca a descoperit luni dupa-amiaza cadavrele aflate in stare avansata de putrefactie a doua persoane. Femeia a anuntat politia, care a demarat cercetarile. Dupa primele investigatii, procurorii si politistii craioveni au prelevat probe din pielea de pe degetele celor doi, si, dupa ce le-au hidratat, au reusit sa stabileasca urma amprentelor si apoi identitatea victimelor. Criminalul a fost prins in cartierul craiovean Valea Rosie, in zona Liceului Electroputere. Barbatul nu a opus rezistenta. El a fost eliberat in luna iunie din puscarie, iar din 1990 si pina in prezent a avut sase condamnari. Acum, el este acuzat de omor deosebit de grav savirsit prin cruzime si risca sa stea dupa gratii intre 15 si 25 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS