12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi olteni, in schema de rapire a Victoriei Beckham

Doi olteni, in schema de rapire a Victoriei Beckham

Cinci persoane arestate de politia britanica si banuite ca au planuit rapirea Victoriei Beckham au fost inculpate, duminica seara, pentru furt si tentativa de furt, informeaza AFP. „Cinci persoane vor fi audiate, luni, in fata unui tribunal, dupa ce au fost inculpate pentru furt si tentativa de furt“, a declarat purtatorul de cuvint al Scotland Yard, care a adaugat ca ancheta privind presupusa tentativa de rapire continua, iar cei cinci barbati urmeaza sa se prezinte la politie si pe 18 noiembrie. Azem Krifsha, de 30 de ani, originar din Kosovo, Sorin Rusu, 31 de ani, nascut in Romania, si Joseph Rivas, de 24 de ani, au fost inculpati pentru furtul unui turban decorat cu bijuterii, in valoare de circa 60.000 de lire (93.750 de euro), apartinind casei de licitatii Sotheby’s. Joseph Rivas si doi romani – Adrian Razvan Pasareanu, de 28 de ani, si Alin Turcu, de 18 ani – au fost inculpati pentru conspiratie in vederea subtilizarii unei sume de bani neprecizate de la un angajat al Sotheby’s.

Craioveanul implicat – medicinist eminent

Adrian Razvan Pasareanu, de 28 de ani, unul dintre cei cinci barbati retinuti de politia britanica duminica seara, inculpati pentru furt, tentativa de furt si banuiti ca au planuit rapirea Victoriei Beckham, este din Craiova. Tinarul se afla in Londra de citeva luni pentru a urma niste cursuri postuniversitare. Adrian Razvan Pasareanu a terminat Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova, in 1999, fiind printre primii 20 de absolventi din cei 330 de medici care au luat examenul de licenta in acea sesiune.

Pasareanu este cunoscut atit de colegi, cit si de vecini ca fiind un baiat pe care oricine si l-ar fi dorit ca fiu. Dupa terminarea facultatii, craioveanul s-a hotarit sa-si deschida o firma care se ocupa cu vinzare de produse farmaceutice. Prin aceasta societate, in urma cu sase luni, Razvan a obtinut viza de Anglia. Tinarul a urmat cursurile pentru invatarea limbii engleze, desi o cunostea la perfectie, pentru a putea apoi sa se inscrie la cursurile de rezidentiat. Dupa cum spusese atit familiei, cit si prietenilor, Adrian intentiona sa i se recunoasca diploma de medic si sa profeseze in Anglia meseria pe care o indragise de la tatal sau. „Fiul meu a plecat legal in Anglia. Intentiona sa obtina dreptul de libera practica pe teritoriul Marii Britanii“, a spus Ion Pasareanu, tatal lui Razvan. In urma cu doua luni, Liana, de 26 de ani, sora lui Adrian Razvan Pasareanu, s-a hotarit sa-si urmeze fratele in Marea Britanie, cu intentia de a se inscrie la masterat. Cei doi frati au fost pe perioada scolii niste exemple pentru generatia lor. Adrian Razvan a terminat cei sase ani de medicina cu media generala 9,36, iar la examenul de licenta a obtinut media 9,52, fiind clasat al 19-lea din cei 330 de absolventi.

„Erau niste copii exceptionali, care au crescut alaturi de fetele mele. Erau din aceeasi generatie. Razvan era studios si avea o cultura generala vasta. Liana a absolvit atit Colegiul de Birotica, cit si Facultatea de Stiinte Economice din Craiova. Respectuosi si fara a avea vreun anturaj dubios, cei doi ajunsesera sa fie dati exemplu in multe familii. Nu pot sa cred ca Razvan ar putea fi implicat in asa ceva. Nu poate un copil de talia lui intelectuala sa ajunga sa se inhaiteze cu niste hoti. Cred ca la mijloc este o neintelegere,“ povesteste profesor Nicoleta Iordache, vecina familiei Pasareanu.

Ultima data cind Razvan a venit in Romania a fost in urma cu o luna, cind tinarul trebuia sa-si schimbe pasaportul expirat. „Fiul meu ne telefona in fiecare saptamina. Nu parea schimbat sau tulburat. Singura lui frustrare era legata de faptul ca tinerii din ziua de azi sint nevoiti sa plece din tara pentru a se realiza profesional. Razvan este un tip cerebral si deloc aventurier. Nici un prieten de-ai sai nu crede ceea ce s-a scris prin presa despre acest caz“, spune tatal sau.

„De Sorin am auzit acum, la stiri“

Unul dintre numele mediatizate de catre agentiile de presa din intreaga lume este cel al lui Sorin Rusu, de 31 de ani, din Drobeta Turnu Severin. Acesta a fost arestat de politia britanica, fiind banuit ca a planuit, impreuna cu alte patru persoane, doi romani si doi albanezi, rapirea Victoriei Beckham.

Parintii lui Sorin Rusu au vindut casa de pe strada Bahna nr. 26 unei familii de romi, imediat dupa ce fiul lor a plecat in Marea Britanie. Severineanul mai are o sora care este casatorita cu un politist de frontiera. Mama sa este asistenta medicala, iar tatal este impiegat CFR. Inainte de a pleca din tara, Sorin Rusu a fost angajat la combinatul de apa grea ROMAG PROD. Fostii vecinii au pareri diferite despre el. „Nu cred ca le trimitea bani parintilor, nu i-am auzit nimic. Dupa ce a plecat, ei au vindut casa si s-au mutat. Era un baiat linistit, nu l-am vazut sa faca prostii“, a spus Mihai Miruna, de 54 de ani. Nu de aceeasi parere este Pieptan Dumitru: „Ce drac’ a plecat nu stiu. Cred ca a fost dus in eroare de altii. L-am recunoscut la televizor, era solid, parca era Cassius Clay. Avea parinti buni. Am fost vecin cu ei timp de 30 de ani si nu am avut probleme. De vreo doi ani s-au mutat la bloc si nu mai stiu nimic de ei. De Sorin am auzit acum, la stiri“.

The Guardian

Masuri de securitate sporite la locuintele familiei Beckham

Firmele de securitate si ofiterii de politie au fost singurele persoane care au avut acces, duminica, la vila din Hertfordshire a familiei Beckham, se arata in editia electronica de ieri a publicatiei The Guardian. Noua persoane au fost interogate de politie, duminica seara, sub acuzatia ca ar fi planuit rapirea Victoriei si a celor doi fii ai familiei Beckham. Victoria si David Beckham, care au fost socati de aceste dezvaluiri, au verificat dispozitivele de securitate din propriile locuinte, din localitatile Hertfordshire si Cheshire.

Responsabilii echipei la care evolueaza Beckham, Manchester United, au anuntat ca sint foarte preocupati, precizind ca masurile de securitate sint revizuite periodic. Posibilul plan de rapire a fost dezvaluit de o echipa de ziaristi sub acoperire de la publicatia News of the World. Ei au alertat politia in legatura cu planul respectiv. Simbata, politistii au arestat trei persoane sub acuzatiile de furt si pentru planuirea unei rapiri. Simbata si duminica, alti patru barbati si doua femei au fost arestati pentru legaturi cu activitatile bandei. Familia Beckham si-a recapatat calmul, dar exista voci care s-au aratat preocupate de faptul ca membrii bandei s-ar putea sa nu beneficieze de un proces corect. Potrivit publicatiei News of the World, banda planuia sa o rapeasca pe Victoria Beckham in momentul in care aceasta ar fi iesit din vila sa din Hertfordshire, i-ar fi administrat sedative ei si copiilor acesteia, in cazul in care ar fi fost prezenti, si i-ar fi sechestrat intr-o casa din sudul Londrei, pina la plata unei rascumparari de 5 milioane de lire sterline. Publicatia citata sustine ca banda de noua persoane ar fi supravegheat si chiar vizitat locuinta familiei Beckham. News of The World a citat un membru al bandei care afirma: „O ducem pe Victoria intr-o cladire sigura din Brixton si asteptam pina ce banii sint transferati intr-un cont de-al nostru din strainatate“.

Un alt membru declara: „In cazul in care sint si copiii cu Victoria, este chiar mai bine. Ii vom cere lui David Beckham 5 milioane de lire sterline. Sintem suta la suta siguri ca va plati. Dar, in cazul in care se intimpla ceva si nu va plati, Victoria va muri“. Potrivit News of the World, investigatiile au inceput in urma cu sase saptamini dupa ce s-a aflat ca o banda formata din cetateni provenind din Europa de Est oferea spre vinzare antichitati, inclusiv o coroana araba in valoare de 250.000 de lire sterline, care fusese furata de la casa de licitatii Sotheby. Mazher Mahmood, editorul publicatiei News of the World, juca rolul unui batrin escroc care ar fi cumparat bunurile furate, iar un alt reporter s-a infiltrat in rindurile bandei dupa ce a spus ca este sofer. Reporterul a reusit sa se integreze in grup in doar citeva zile, deoarece o alta persoana de legatura a publicatiei News of the World i-a confirmat statutul. In urma cu trei saptamini, seful bandei acceptase o intilnire cu Mahmood intr-un hotel din apropiere de zona Tower Bridge. Potrivit lui Mahmood, seful grupului i-a aratat coroana, placata cu diamante, rubine si perle. El i-a spus ca banda detine bunuri in valoare de 4 milioane de lire sterline de la casa de licitatii Sotheby, inclusiv o pictura olandeza, din secolul al 17-lea, si multe carti rare. Lui Mahmood i s-a propus sa cumpere totul pentru suma de 45.000 de lire sterline. Publicatia a inregistrat mai multe ore de convorbiri privind planul de rapire a Victoriei Beckham. Casetele au fost inregistrate cu ajutorul soferului infiltrat, care purta microfon si o camera video. Alte inregistrari au fost realizate de Conrad Brown, un fotograf al News of the World. Politia a crezut cu greu ca intentiile bandei erau serioase. In momentul in care Mahmood s-a intilnit cu membrii bandei intr-o parcare din apropierea hotelului Ibis, din Londra, simbata la prinz au fost prezente si fortele de politie. Scena a fost filmata de un alt cameraman al News of the World, dintr-o camera de hotel.

Cele mai importante cazuri de rapire in rindul personalitatilor

In urma tentativei de rapire a Victoriei Beckham, sotia mijlocasului David Beckham, cotidianul britanic The Sun a prezentat cele mai importante cazuri de rapire in rindul sportivilor si al altor personalitati. In 1996, Boris Becker a avut nevoie de protectia politiei, dupa ce a primit amenintari ca va fi rapit atit el, cit si fiul sau, Noah, in virsta de doi ani. Fiul lui Frank Sinatra, Frank Jr, a fost rapit in Nevada, in 1963, cind avea 19 ani, fiind eliberat pentru suma de 175.000 de lire sterline. In urma acestei actiuni au fost arestate trei persoane. The Sun mentioneaza ca una dintre rapiri l-a avut in centrul sau pe aviatorul Charles Lindbergh, care a efectuat primul zbor transatlantic in 1927. In 1932, fiul lui Lindbergh, in virsta de doi ani, a fost rapit de catre Bruno Hauptmann din locuinta familiei din Virginia. Rascumpararea de 50.000 de lire sterline a fost platita inainte de a fi gasit in padure cadavrul descompus al copilului. Hauptmann a fost executat. In 1974, masina in care se afla printesa Anne a fost lovita de cea a dezechilibratului mintal Ian Ball. Printesa se afla in masina alaturi de sotul ei capitanul Mark Phillips. Ian Ball i-a ranit prin impuscare pe soferul masinii, doi politisti si o alta persoana. Ball, acum in virsta de 52 de ani, a incercat sa o scoata pe Anne din masina inainte de a fi prins. El este inchis la Broadmoor. In 1993, Randy Jackson, fratele superstarului Michael, a fost tinut ostatic de teroristii columbieni. Randy, care avea in acea vreme 32 de ani, a reusit sa scape dupa ce i-a convins pe teroristi ca este un preot jamaican. In anul 1978, Patricia Hearts, mostenitoarea unui imperiu mass-media, a fost rapita la Berkeley, in California. Ea a fost tinuta patru saptamini intr-un dulap, dupa care a fost obligata sa participe, alaturi de rapitori, la jefuirea unei banci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS