12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljInspectorii OJPC au controlat „garajele-magazin“

Inspectorii OJPC au controlat „garajele-magazin“

Nimic nu sta in calea orgoliului afaceristic al micului intreprinzator craiovean! Cind si-a pus in cap sa investeasca in ceva, de obicei intr-un „butic cu de toate“, ca atit il tine punga, nu mai conteaza ca singurul spatiu de care dispune este garajul de la parterul blocului si nici nu pune prea mare pret pe calitatea marfii vindute! Afacerea sa mearga ca, in rest… Si chiar nu intelege ce vor de la el inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC), care il viziteaza din cind in cind si ii mai dau o amenda. Asa cum au facut-o si simbata trecuta…

„Garajele-magazin“ din cartierul craiovean Lapus, unde de-abia au loc vinzatoarea si tejgheaua in care sint expuse produsele, sint pline cu „maruntisuri“ cit mai la indemina locatarilor din zona. Prin urmare, prea putini „patroni“ pun pret pe calitatea produselor comercializate.

La SC TILIMAR COM SRL, vinul din galantare nu avea nici o eticheta de identificare si nici documente de provenienta, la fel ca si in cazul nucii de cocos si al minichecurilor.

De la SC PASCU COM SRL, doritorii puteau sa cumpere oua. Necazul este ca data de pe nici unul dintre oua nu era lizibila. De asemenea, societatea nu avea autorizatie de functionare.

Marfa tinuta „la rece“ in frigiderul… scos din priza

Alaturi, printre funtite pentru scolarei, rechizite si detergenti de rufe, la SC CAMIVAL SRL se gasesc si conserve de carne, margarina si drojdie. Toate, asezate in frigider, asa cum scrie la carte.

Dar tot degeaba, atita timp cit frigiderul nu era bagat in priza. „L-am scos aseara, sa il sterg, ca facuse gheata“, se scuza vinzatoarea. Numai ca marfa tinuta „la rece“ prezenta deja modificari organoleptice.

Inspectorii OJPC Dolj, Aurelian Toma si Ilie Rosoga, nu au apucat sa controleze toate „garajele-magazin“. Si nu din lipsa de bunavointa, ci pentru ca multi dintre comercianti au avut grija sa puna lacatul pe usa si sa dispara.

Prin urmare, cei doi inspectori s-au mutat in Piata din Valea Rosie, unde au descoperit mezeluri fara etichete de identificare la SC GO BANKS SRL si multa dezordine la SC LIMALCO SRL.

La ultima dintre societati, in afara de mizerie in locul in care era depozitata marfa (farasul murdar trona pe sticlele de bere), vinul nu avea etichete cu elementele de identificare si nu s-a gasit nici autorizatia de functionare a magazinului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS