13.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalComerciantii din Mehedinti expun la vinzare marfa expirata

Comerciantii din Mehedinti expun la vinzare marfa expirata

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Mehedinti au verificat mai multe unitati alimentare si magazine mixte de pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin si din mediul rural.

Cu aceasta ocazie, inspectorii au descoperit nereguli la societatea comerciala Independent „Simon Viorica“, un magazin mixt din satul Dumbrava si la societatea comerciala MAURO COM ALIN SRL, din comuna Jidostita. S-au constatat abateri la comercializarea pastelor fainoase, pufuleti, guma de mestecat si ciocolate, toate cu termenul de valabilitate expirat.

„S-a interzis comercializarea acestor produse si au fost distruse si s-a aplicat o sanctiune contraventionala in valoare de 1,5 milioane de lei“, a spus Anastasia Horhoianu, inspector sef adjunct al OJPC Mehedinti.

Potrivit inspectorilor, comerciantii din mediul rural se bazeaza pe faptul ca verificarile se fac mai rar in judet si expun la vinzare marfa cu termenul de valabilitate expirat.

Café – bar fara substante dezinfectante pentru vesela

La societatea comerciala MAURO COM ALIN SRL, inspectorii au verificat café-barul din incinta societatii si au constatat abateri la conditiile igienico-sanitare de functionare.

Boilerul nu era racordat la reteaua de alimentare cu energie electrica si lipseau detergentii si substantele dezinfectante pentru vesela. In acest caz, inspectorii au dispus oprirea temporara a prestarii serviciilor de alimentatie publica si au aplicat o amenda contraventionala de trei milioane de lei.

In Drobeta Turnu Severin, inspectorii de la Protectia Consumatorului au verificat magazinele alimentare ale societatilor comerciale DORELA SRL si COJOCARU SRL.

Cu aceasta ocazie, au fost constatate abateri la conditiile de pastrare-depozitare a produselor alimentare:

„Erau depozitate direct pe paviment si am gasit si produse cu termen de valabilitate expirat. S-a oprit definitiv comercializarea acestor produse si s-au aplicat doua amenzi contraventionale, in valoare de cinci milioane de lei“, a mai spus Anastasia Horhoianu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS