15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalApartamente sparte ca la carte

Apartamente sparte ca la carte

Cinci spargatori de apartamente au fost retinuti vineri si introdusi in arestul politiei doljene.

Laurentiu Calin Pop, de 30 de ani, Dragos Gabriel Bratanescu, de 20 de ani, Mitel Badea – zis Garoi, de 28 de ani, Ion Filip, de 34 de ani, toti fara ocupatie si cu antecedente penale, si Daniel Bresniceanu, de 20 de ani, student in anul II, au furat din apartamentele craiovenilor bunuri de peste 200 de milioane de lei. Cei cinci au sustras, in perioada iunie-octombrie, bijuterii, bani si bunuri din zeci de apartamente.

Hotii erau bine organizati, iar in urma perchezitiilor facute la domiciliile lor s-au gasit caiete care cuprindeau schite de la mai multe modele de lacate si posibilitatea de spargere a acestora, precum si moduri de patrundere in apartamente. In locuintele lor s-au descoperit cagule, rangi, o peruca, manusi chirurgicale si chiar un dictionar romano-tiganesc.

Pentru ca hotii nu lasau urme, ei au fost cautati de politisti timp de trei luni pina cind s-a reusit stringerea de probe incriminatoare despre faptele savirsite de ei. O parte din bunurile furate au fost recuperate de politisti si restituite pagubitilor.

Modurile de operare ale celor cinci infractori erau diverse: extrageau butucurile de la usi, taiau gratiile de la ferestre sau spargeau usile de la intrarea in apartamente.

Din cercetarile efectuate de politistii din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj si de procurorii de la Parchetul de pe linga Curtea de Apel Craiova s-a stabilit ca Laurentiu Calin Pop, Dragos Gabriel Bratanescu si Mitel Badea se ocupau si cu proxenetismul, descoperindu-se sapte prostituate pe care cei trei le plasau la diferiti barbati.

Faptuitorii sint cercetati pentru savirsirea infractiunilor de furt calificat, proxenetism si asociere pentru comiterea de infractiuni si risca o pedeapsa de pina la 12 ani de inchisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS