9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Stiri diverse

A patra arestare in dosarul Zureigat

In dosarul Zureigat a fost nevoie de inca o pereche de catuse, a patra la numar, dupa ce politistii au descoperit o noua gaura facuta de iordanian in bugetul de stat. Craioveanul Ion Rata, de 46 de ani, a fost retinut joia trecuta, pentru savirsirea infractiunilor de complicitate la inselaciune, fals intelectual si fals in declaratii, in dosarul 337/P/2002. Rata, administrator unei societati comerciale din Craiova, a dispus, in aprile 2001, intocmirea unor chitante fictive, din care reiesea ca firma lui incasase de la sereleul lui Mahmoud Zureigat, KINK INTERNATIONAL, suma de 12 miliarde de lei. Cu respectivele chitante la dosar, iordanianul avea sa solicite de la Directia Generala a Finantelor Dolj restituirea a cinci miliarde de lei, reprezentind TVA. Procurorii Parchetului de pe linga Curtea de Apel Craiova au emis pe numele lui Ion Rata un mandat de arestare pe cinci zile, timp in care se va stabili daca teparul a mai calcat legea in picioare si cu alte ocazii.

(M.G.)

Regret

Dintr-o regretabila eroare, in rindurile anchetei de presa „PUR a lansat campania de escrocherii marca Dilgoci“, publicata in numarul de ieri al cotidianului nostru, Borceanu Diana Dorinela a fost prezentata ca fiind fata lui Gheorghe Marinica, directorul Directiei Agricole Dolj. De fapt, fiica directorului mai sus amintit se numeste Flavia Paunica si nu are nici o legatura cu escrocheriile lui Dilgoci.

„Angajam tineri absolventi, fara familie, ca stau si dupa program si se multumesc si cu salarii mici!“

Cine crede ca munca de functionar public, la stat, e culmea carierei fara bataie de cap si a salariului regulat, care vine la vreme si se completeaza cu mici atentii, atunci ar fi bine sa ocoleasca Primaria Craiova. Si asta, pentru ca, in sedinta ordinara de joi, consiliera Carmen Stefanescu a dat idei executivului despre cum trebuie revigorata organigrama primariei: „Angajam tineri absolventi ca sa beneficiem de subventia pentru plata salariului lor, copii care vor sa invete, care nu au obligatii familiale si pot sta la serviciu si peste program si care se multumesc cu salariile mici de la primarie“. Edilul sef Vasile Bulucea n-a zis nici da, nici ba, dar le-a reamintit consilierilor cite probleme asteapta rezolvare si cit de neputincios e bugetul local in fata tuturor solicitarilor.

(F.E.)

Dosarele de sedinta le cad greu consilierilor craioveni

Un dosar alcatuit pentru o sedinta ordinara a Consiliului Local Craiova cintareste, de regula, intre trei si patru kg, acesta continind aproximativ 400 de coli de hirtie. Proiecte de hotarire, referate, copii dupa toate actele necesare, sentinte judecatoresti, liste cu persoane, sute de pagini al caror numar li s-a parut exagerat pina si consilierilor: „Eu zic ca e cazul sa facem economie de coli de xerox si sa facem cumva ca materialele prezentate sa fie tiparite si pe fata, si pe verso. Am facut un calcul si, la 40 de dosare alcatuite la fiecare sedinta, se consuma aproximativ 40 de topuri de hirtie, care costa zece milioane de lei. Ca sa nu mai zic ca ne-ar fi mai usor si noua sa nu mai caram peste trei kg de hirtie“, a reprosat executivului consilierul Emil Dumitrescu. Primarul Bulucea a recunoscut ca dosarele sint cam grele si ca e loc si de ceva economie si a promis ca, de la sedinta viitoare, „batem si pe o parte si pe alta, ca sa facem economie“.

(F.E.)

Ortacii din Motru i-au scris lui Ion Iliescu

Minerii din Motru, prin Sindicatul Crestin Democrat „Sfinta Varvara“, Mina Plostina, au adresat o scrisoare deschisa presedintelui Ion Iliescu si premierului Adrian Nastase, in care solicita trimiterea unei comisii care sa analizeze starea in care se gaseste mineritul din Motru. Ortacii i-au amintit lui Ion Iliescu ca, daca inainte de 1989 au muncit sub lozinca „Patriei – Mai mult carbune“, in prezent minerii lucreaza in conditii grele, neexistind nici piese de schimb si materiale, iar locurile de munca s-au injumatatit. La exploatarile din Motru mai lucreaza 4.000 de mineri, in oras fiind alti 5.000 de ortaci someri. In acest an se vor inchide doua mine, alte trei vor avea aceeasi soarta. „Va rugam sa constatati ca sintem intr-o situatie disperata si sa trimiteti in zona bazinului minier al Motrului o comisie care sa analizeze cu simt de raspundere starea dezastruoasa si fara precedent, din punct de vedere social, cu care se confrunta aceasta zona“, se precizeaza in scrisoare. Simbata, de la ora 10.30, in centrul orasului Motru, ortacii au programat un miting de protest.

(E.M.)

Si animalele de la Zoo vor avea caldura

Cu datorii sau fara catre furnizorii locali, craiovenii vor avea caldura in iarna aceasta. Nu vor suferi de frig nici animalele de la gradina zoologica, pentru care conducerea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) a asigurat deja necesarul de combustibil pentru incalzire. „Am instalat sobe in aproape toate custile, avem si stoc de lemne si pot sa spun ca animalele sensibile la frig, care provin de pe meleaguri mai calde, vor avea caldura in iarna asta. Si cu proviziile de mincare stam bine, si cred eu ca nu le va lipsi nimic“, a spus Ilie Badescu, directorul RAADPFL.

(F.E.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS