12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPresupusii asasini din Washington au fost inculpati in Maryland

Presupusii asasini din Washington au fost inculpati in Maryland

Procurorul local din regiunea Prince George, Maryland, i-a inculpat pentru tentativa de asasinat pe cei doi barbati banuiti de comiterea crimelor in serie in regiunea Washington DC, relateaza AFP. Cei doi suspecti, John Allen Muhammad, in virsta de 41 de ani, si John Lee Malvo, in virsta de 17 ani, arestati pe 24 octombrie, pot fi condamnati la inchisoare pe viata in aceasta regiune, a declarat procurorul Jack Jackson.

In regiunea Prince George, un elev de 13 ani a fost grav ranit, dupa ce a fost impuscat in fata scolii pe care o frecventeaza. In Montgomery, unde sase persoane au fost ucise, John Allen Muhammad a fost deja inculpat pentru crima.

Fostul militar si complicele sau sint acuzati de inca doua asasinate, comise in Alabama (sud) si in statul Washington (nord-vest). In Virginia, unde pedeapsa capitala este mai usor acordata decit in Maryland, exista discutii referitoare la dreptul de a-i judeca pe cei doi barbati, banuiti de comiterea a 11 crime in decursul a trei saptamini. Jackson a mentionat ca exista rivalitati judiciare din cauza ca se doreste ca procesul sa aiba loc la nivel local si nu federal.

Joi, anchetatorii au anuntat ca o a treia persoana s-ar putea sa fi luat parte la atacul armat care a avut loc in luna septembrie, in statul american Alabama, si care a fost comis de Mohammed si Malvo.

Testele balistice au demonstrat ca femeia ucisa pe 21 septembrie, intr-un magazin in care se comercializeaza bauturi alcoolice, in comitatul Montgomery (statul Alabama), a fost omorita cu aceeasi arma de asalt ca si cele zece victime din regiunea Washington. In schimb, martorii au declarat ca John Allen Muhammad avea asupra sa un pistol, iar John Lee Malvo un incarcator, nici unul neavind o arma de asalt.

In aceste conditii, anchetatorii au concluzionat ca o a treia persoana ar putea sa fi participat la acest atac. Seful politiei din comitatul Montgomery, John Wilson, a declarat ca probabil al treilea suspect a folosit arma de asalt de tip Bushmaster XM-15, gasita in masina lui Muhammad, in urma cu o saptamina, la arestarile care se pare ca au pus capat seriei de crime din regiunea Washington.

„Este penibil! Chiar in momentul in care se parea ca acest caz a fost rezolvat, apare o a treia persoana“, a precizat el. Potrivit surselor din cadrul politiei, nici un indiciu nu sugereaza ca o a treia persoana ar fi implicata in crimele comise in Washington, dar, aceasta ipoteza nu este exclusa.

In atacul in care vinzatoarea magazinului a fost ucisa, o alta femeie a fost ranita. Glontul care a ranit-o pe femeie nu a fost gasit. Politia nu exclude posibilitatea ca doua arme sa fi fost folosite. Muhammad si Malvo sint suspectati pentru impuscarea a 13 persoane, dintre care zece au decedat, in regiunea capitalei federale a Statelor Unite, in perioada 2-22 octombrie, dar si pentru uciderea unei femei, pe 16 februarie, in orasul Tacoma, din statul Washington (vestul Statelor Unite).

Departamentul american al Justitiei l-a inculpat pe Muhammad pentru sapte dintre asasinate. Malvo, care este minor, nu este mentionat in actul de acuzare, deoarece este prea tinar pentru a putea fi condamnat la moarte. Cei doi sint inculpati in statele Maryland, Virginia si Alabama. Arestarea acestora a fost posibila datorita stabilirii unei legaturi intre atacul din comitatul Montgomery si seria de crime de la Washington. Muhammad a furnizat acest indiciu unui pastor, contactat pentru ca era considerat un intermediar credibil in relatia cu presa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS