12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCuratenie la Ministerul Muncii

Curatenie la Ministerul Muncii

Un sfert dintre directorii caselor judetene de pensii si numerosi sefi ai agentiilor locale de ocupare a fortei de munca vor fi inlocuiti din functii de catre ministrul muncii, Marian Sirbu, care s-a declarat nemultumit de rezultatele activitatii lor.

Ministrul muncii a caracterizat in termeni pozitivi activitatea institutiilor subordonate ministerului, apreciind insa drept nesatisfacatoare rezultatele din teren.

„Aratati bine in statistici, dar sinteti slabuti. De anul viitor, vor aparea modificari substantiale in cadrul ministerului atit in ceea ce priveste denumirile oficiilor judetene, cit si a personalului de conducere“, a anuntat ministrul. Potrivit ministrului, pentru ca nu au reusit sa gestioneze eficient incasarea contributiilor pentru pensii, un sfert din directorii caselor judetene de pensii vor fi demisi. In aceeasi situatie se afla si directorii mai multor agentii judetene de ocupare, ministrul nominalizindu-l insa doar pe seful Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca din Constanta. In afara schimbarilor de personal, ministrul a anuntat o campanie de restructurari in cadrul inspectoratelor teritoriale de munca.

„La nivelul Inspectiei Muncii, vom umbla cu bisturiul in cel putin cinci judete, pentru ca algocalminul nu a dat rezultate“, a anuntat Marian Sirbu. Ministrul Sirbu a spus ca, de anul viitor, activitatea Inspectiei Muncii se va axa strict pe control, pentru combaterea muncii la negru.

„Vom renunta la personalul care se ocupa de activitatile de evidenta si de inregistrare a contractelor de munca deoarece, conform noului Cod al Muncii, fiecare intreprindere isi va tine propria gestiune“, a mai precizat ministrul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS