12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBIR cere instantei supreme sa mute procesul cu BNR la un tribunal din tara

BIR cere instantei supreme sa mute procesul cu BNR la un tribunal din tara

Reprezentantul Bancii Internationale a Religiilor (BIR) a cerut ieri instantei supreme stramutarea, de la Tribunalul Bucuresti la un alt tribunal din tara, a procesului dintre BIR si Banca Nationala a Romaniei (BNR), considerind ca, in contextul scandalului in care este implicat fostul consilier guvernamental Fanel Pavalache, magistratii bucuresteni ar putea fi subiectivi in solutionarea acestui litigiu, au declarat ieri surse judecatoresti.

In aceste conditii, Tribunalul Bucuresti a aminat ieri, pina la judecarea cererii de stramutare, pronuntarea asupra unei cereri de constatare a nulitatii absolute formulate de Consiliul de Administratie al BIR impotriva actiunii BNR de deschidere a procedurii de faliment a BIR. Curtea Suprema va lua in discutie, la 20 noiembrie, cererea de stramutare a procesului. Urmatorul termen – in eventualitatea in care procesul dintre BIR si BNR ar ramine pe rolul instantei Tribunalului Bucuresti – a fost stabilit pentru 25 noiembrie.

Conform articolului 7 din Legea 83/1998 privind falimentul bancar, Adunarea Generala a Actionarilor BIR poate fi reprezentata de un membru pe care si-l alege, in cazul BIR fiind desemnat deja SIF Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS