17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSocoteala de acasa nu se potriveste cu cea de la Banca Mondiala

Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea de la Banca Mondiala

Mai mult de jumatate din fondurile pentru dezvoltarea rurala vor sosi abia dupa 2006

In prezenta reprezentantilor Bancii Mondiale, va fi lansat astazi si in judetul Dolj Proiectul de Dezvoltare Rurala, unul dintre cele cinci selectate pentru programul-pilot de reabilitare a infrastructurii rurale.

In proiect sint incluse 20 de comune care au fost monitorizate pe parcursul anului trecut. Vicepresedintele Consiliului Judetean Dolj, Marin Diaconeasa, care a participat in urma cu trei zile, la Bucuresti, la seminarul de lansare oficiala a PDR, a declarat ca este putin dezamagit, avind in vedere ca finantarea Bancii Mondiale se va derula in doua etape, pentru prima dintre ele fiind alocate mai putin de jumatate din fonduri. In plus, continuarea proiectului va depinde de rezultatul primei faze, cu finalitate in anul 2006.

Fiecare localitate trebuie sa participe cu minimum 10% din valoarea investitiei

Cele cinci judete selectate pentru programul-pilot sint Botosani, Calarasi, Dolj, Salaj si Tulcea.

Imprumutul obtinut de la Banca Mondiala este in valoare de 100 de milioane de dolari, pentru prima faza fiind alocate doar 40 de milioane de lei.

Costurile totale ale primei etape, incluzind participarea statului roman si a consiliilor judetene, se ridica la 53,02 milioane de euro, din care 4,63 milioane reprezinta contributia beneficiarilor, respectiv a comunelor angrenate in proiect. Fiecare localitate trebuie sa participe cu minimum 10% din valoarea investitiei, din care 7% in bani.

„La inceput credeam ca se va da un milion de euro pentru fiecare comuna inclusa in proiect, dar la seminarul desfasurat la Bucuresti am aflat ca banii vor veni in doua etape, din care mai mult de jumatate abia in 2006. Pe marginea acestei finantari vom mai discuta in perioada urmatoare“, a precizat Marin Diaconeasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS