12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalProfesoara acuzata de hartuire sexuala a fost gasita nevinovata

Profesoara acuzata de hartuire sexuala a fost gasita nevinovata

Scandalul iscat in urma unei sesizari depuse saptamina trecuta la Inspectoratul Scolar Judetean Olt de catre Cicilia Stirbu, fosta profesoara de muzica la Scoala generala „Eugen Ionescu“ din Slatina, cum ca actuala ocupanta a catedrei mentionate, Corina Elena Draghici, si-ar hartui sexual elevii, s-a incheiat. Concluzia comisiei de ancheta care a cercetat cazul a fost facuta publica luni, 28 octombrie, si nu a lasat loc de interpretari: „Profesoara Corina Elena Draghici nu se face vinovata de nici una din acuzatiile aduse“.

Dupa o saptamina de anchete, audieri si consultari, comisia desemnata special la nivelul Scolii generale „Eugen Ionescu“ pentru solutionarea acestui caz s-a reunit luni seara, pentru a prezenta concluziile in fata Consiliului profesoral.

Presedintele comisiei, profesorul de matematica Mihai Chiriac, a declarat:

„Am gasit-o nevinovata pe profesoara Corina Draghici in ceea ce priveste acuzatia ca ar fi stirnit anumite fapte, atitudini, legate de mai multi elevi considerati bogati, destepti si frumosi, prin care ar putea fi acuzata de pedofilie. Saptamina trecuta au fost audiati cei trei elevi, doi din clasa a VII-a si unul din clasa a VIII-a, impreuna cu parintii lor. Toti au declarat ca nu s-a intimplat nimic nefiresc in afara sau in timpul desfasurarii orelor de muzica. Nu au existat gesturi si nici fapte cu conotatii obscene“, a precizat presedintele comisiei.

Membrii comisiei care au analizat cazul, precum si conducerea unitatii scolare considera ca toate cele petrecute au fost doar o razbunare a fostei profesoare de muzica:

„A fost profesoara de muzica la noi timp de trei ani si a pierdut postul dintr-o prostie de-ale ei. Cind s-a dus la repartitie, a vazut ca era multa lume si s-a dus sa bea o cafea. Cind s-a intors, postul era deja dat. Dar ea era de fapt detasata la noi, pentru ca este titulara la Scoala <<Constantin Brancoveanu>>. Oricum, am inteles ca nu prea se ducea la scoala. Copiii sint multumiti de noua lor profesoara“.

La rindul sau, medicul psiholog al Scolii generale „Eugen Ionescu“, Eugen Catanoiu, a spus ca, in urma discutiilor pe care le-a avut cu elevii si cu profesoarele implicate, a ajuns la concluzia ca nu exista nici un suport psihologic si nici logic pentru tot ceea ce s-a intimplat.

„Din pacate, cei mai afectati in acest scandal au fost elevii“, a precizat medicul psiholog.

Corina Draghici: „A fost o razbunare personala, o inscenare oribila!“

Vizibil marcata de situatie, profesoara Corina Elena Draghici a acceptat cu greu sa vorbeasca dupa incheierea anchetei:

„Nici acum nu-mi vine sa cred ceea ce mi s-a intimplat! In ceea ce ma priveste, o consider vinovata pe profesoara Cicilia Stirbu de tot acest scandal. Toata vara m-a terorizat cu telefoane acasa, reprosindu-mi ca i-am furat postul, desi stia cum s-au petrecut lucrurile cind si-a pierdut postul la scoala. Chiar intentionam intr-o vreme sa depun plingere la politie pentru hartuire, dar am renuntat. Iar acum, cu citeva zile inainte sa izbucneasca scandalul asta, mi-a telefonat si mi-a spus: <<O sa vezi tu!>>(…) Apoi a urmat ceea ce a urmat. Ce vina am avut eu ca, in ziua cind s-au impartit posturile la aceasta scoala, prin vara, dumneaei a iesit in acel moment din sala sa bea o cafea, iar eu am spus ca vreau catedra de muzica respectiva, daca nu o solicitase nimeni!? Ce era sa fac atunci, sa o astept?!…“.

Corina Draghici a spus ca scandalul nu a reprezentat altceva decit „o inscenare oribila, o razbunare personala a profesoarei Stirbu“, acum titulara la o alta scoala din muncipiu.

„Voi consulta un avocat pentru a vedea ce voi face mai departe. Ma gindesc serios sa o dau in judecata pentru calomniile aduse, dar… voi vedea. Imi pare rau insa ca, in afara de mine, a avut de suferit si scoala. Ca sa nu mai vorbesc de elevi, care au fost total debusolati si nu au stiut ce sa creada!“, a mai spus Corina Draghici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS