17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Zilele Craiovei“ - tortura psihica pentru sute de familii

„Zilele Craiovei“ – tortura psihica pentru sute de familii

Daca in anii trecuti, perioada 25-27 octombrie insemna un motiv de destindere pentru majoritatea locuitorilor orasului, anul acesta, „Zilele Craiovei“ au adus la exasperare citeva sute de familii care locuiesc in centrul urbei.

Primaria si consiliul local au decis ca locul de desfasurare a manifestarilor sa fie o zona dintre bulevardele Calea Bucuresti si Alexandru Ioan Cuza, la „poalele“ scheletului de bloc S 200 neterminat dinainte de ’89. In acea zona sint peste zece blocuri de locuinte. Incepind de vineri dupa-amiaza, o data cu debutul manifestarii, a inceput calvarul locuitorilor de acolo. Zecile de mii de decibeli au facut imposibila viata acestora. Nimeni nu s-a mai putut odihni pina in aceasta dimineata.

„Pina seara tirziu urlau boxele si miile de fani ai trupelor care concertau. Era o inghesuiala incit nu aveai unde sa arunci un bold. Practic, noi, cei care locuim aici, deveniseram musafiri. Dupa lasarea serii incepeau actele de vandalism. Am vazut gasti de indivizi care se bateau sau care prindeau fete si le molestau. Unora chiar le bagau foarfecele in par si le ciumpaveau“, a spus o tinara care locuieste acolo si, care din motive lesne de inteles, nu si-a declinat identitatea.

Berea consumata in cantitati mari (organizatorii s-au pregatit cu aproape 900 de butoaie) si-a spus cuvintul. Cei care prindeau un loc la masa amplasata in cort isi faceau „rezerve“ de bere care sa le ajunga si dupa incheierea spectacolului. La miezul noptii incepeau conflictele intre consumatori si oamenii legii, care le puneau in vedere sa termine consumatia pentru a da posibilitatea echipelor de la salubritate sa faca ordine.

Chefliii, in special tineri, se certau cu agentii de ordine, ajungind la expresii triviale. Noaptea tirziu incepea actiunea de spalat si maturat, care se incheia spre dimineata.

In jurul orei 9.00, personalul care deserveste toate standurile si tarabele venite la serbari isi incepea activitatea. Vazduhul se umplea de manele.

„Daca o mai auzim o data pe aia cu «Nevasta mea» cred ca innebunim. De 50 de ori o pun in fiecare zi“, au spus mai multi oameni revoltati.

Aceasta insa nu este prima data cind primarul Vasile Bulucea le face o asemenea „bucurie“ celor din blocurile amintite. La sfirsitul lunii mai anul acesta, tot acolo s-au tinut „Serbarile Berii“.

„Este greu de descris atmosfera care se instaleaza in zona. Pe linga galagia infernala, este vorba de mizeria si de infectia care ramin in jurul blocurilor noastre: miroase a urina peste tot, mai ales in casa scarilor, unde vin sa-si faca nevoile. Prin colturile intunecate gasesti si materii fecale. Spatiile verzi sint devastate, iar noi sintem, practic, asediati in blocuri. Din cauza inghesuielii, nu mai ai pe unde sa iesi sau sa intri. Degeaba se incheie spectacolul la ora 23.00, ca tot nu poti dormi. Atunci vine Salubritatea cu masinile de spalat si maturat care fac zgomot pina dimineata. Mai vin si maturatoarele, care tipa toata noaptea una la alta. Si la Festivalul Berii, si acum s-a intimplat la fel de parca totul este regizat dupa acelasi scenariu al lui Bulucea“, a spus Antoaneta Pirnau, proprietara unui apartament din acele blocuri.

Nimic din toate acestea nu s-ar fi intimplat daca edilii craioveni si-ar fi pus putin mintea la contributie. Nu departe de centrul orasului, in vecinatatea stadionului „Ion Oblemenco“ exista un imens teren viran, pe care se pot organiza spectacole in aer liber fara sa fie cineva deranjat.

Exista si un decor asemanator cu cel oferit de blocul S 200: Sala Polivalenta, care este tot in stadiul de structura-schelet. Acolo ar putea veni mult mai multi craioveni decit pot intra pe straduta din centrul orasului.

Vasile Bulucea este mai mult interesat de „eticheta“ decit de sanatatea a mii de craioveni, tinind ca lumea sa „vada“ ce face el. Sa mai amintim doar ca in acea piateta au avut loc si altfel de „spectacole“.

Citiva craioveni s-au urcat in decursul ultimului an pe macaraua de linga S 200 si au amenintat in fata multimii adunate ca se arunca daca primarul Bulucea nu vine sa vorbeasca acolo cu ei. Acel colos de fier – „scena“ macabrelor spectacole – a fost dezafectat, dar primarul a ramas legat emotional de locul unde era chemat sa tina… audientele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS