16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTirgul Olarilor de Zilele Craiovei

Tirgul Olarilor de Zilele Craiovei

Desfasurata pe platforma din fata Teatrului National din Craiova, Tirgul Olarilor a atras, ca de fiecare data, un numar mare de vizitatori. „Am venit sa-i vad in fiecare an. Chiar daca nu cumpar de fiecare data cite ceva, imi place sa vin sa admir talentul celor care au curajul sa se mai ocupe cu asemenea indeletniciri“, spune Cristina Popa, pasionata de lucrarile mestesugarilor.

Oboga, Fagaras, Horezu, Cimpulung Muscel, Baia Mare sint doar citeva dintre locurile de bastina ale olarilor prezenti la cea de-a 25-a editie a tirgului. Strachini, complicate instrumente muzicale sau piese pentru decoratiuni interioare au fost tinta privirilor a mii de craioveni. Cu preturi pentru fiecare buzunar, de la 20.000 de lei pentru o farfuriuta pictata cu cocosul de Horezu, pina la 4.000.000 pentru un cimpoi din blana de capra, tirgul a fost un bun prilej pentru amatorii de suveniruri.

„Din asta traim. Facem mestesugul asta din tata-n fiu. Si nu poti sa te lasi. Niciodata“, explica un batrin olar din Baia Mare continuitatea traditiei. Cei mai talentati dintre mesterii populari au fost premiati ieri de autoritatile locale craiovene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS