7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCriminali in serie?

Criminali in serie?

Un caz complex, cu disparitia unor batrini si descoperirea unui cadavru transat

Politistii au doi suspecti in cazul mortii unei femei al carei cadavru a fost gasit transat intr-o localitate din judetul Olt, iar anchetatorii au indicii ca acest caz are legatura cu disparitia unor batrini si vinzarea locuintei unuia dintre ei, a declarat ieri chestorul principal, Florin Sandu, seful Politiei Romane. Potrivit acestuia, anchetatorii au indicii ca victima este Elena Spataru, a carei disparitie fusese anuntata de catre rudele sale politistilor argeseni. Pentru a stabili cu exactitate identitatea victimei, legistii au recoltat probe de singe de la cei cinci frati ai Elenei Spataru, care vor fi comparate cu cele ale femeii ucise.

Sandu sustine ca anchetatorii au dovezi ca Elena Spataru a avut legaturi cu Iulian Tiganila, de 39 de ani, din localitatea argeseana Ungheni, pe numele caruia procurorii argeseni au emis de curind un mandat de arestare preventiva, sub acuzatia de omor deosebit de grav. Florin Sandu a precizat ca Tiganila si un prieten al sau, retinut si el de politisti, sint principalii suspecti in cazul femeii al carei cadavru a fost gasit transat in judetul Olt.

Numele lui Tiganila a mai aparut intr-o nota a Inspectoratului General al Politiei, de la sfirsitul lunii septembrie a anului 2000, in care se preciza ca acesta fusese dat in urmarire generala pe 5 septembrie acelasi an pentru omor si furt calificat si a fost prins, dupa aproape o saptamina, in timpul desfasurarii unei actiuni a politiei. La acel moment, Tiganila mai era suspectat ca ar fi fost implicat in cazul disparitiei unei persoane in septembrie 1998. Seful politiei a precizat ca, in 1998, Iulian Tiganila a fost condamnat la patru ani de inchisoare pentru inselaciune, dupa ce a vindut locuinta lui Ion Oprea, a carui disparitie fusese reclamata politiei cu citva timp inainte. De curind, politistii au stabilit identitatea unui cadavru gasit intr-o fintina parasita, din localitatea argeseana Caldararu. Ion Burcica, de 60 de ani, fusese si el declarat disparut de rude, iar anchetatorii au reusit sa probeze ca Burcica a fost omorit de Iulian Tiganila. Acesta impreuna cu complicele sau – al carui nume nu a fost dezvaluit de seful Politiei Romane – sint suspectati ca ar fi comis in total cinci crime (singura dovedita pina acum fiind cazul Ion Burcica) – toate victimele fiind date disparute de rude, dupa ce au avut legaturi cu cei doi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS