25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalZiua Mitropolitului

Ziua Mitropolitului

Ca si tinarul Biblic Pastor David, a fost chemat de Dumnezeu catre incredintari si slujiri bisericesti harazindu-i-se un destin printre ierarhii nostri, acela de a pastori Oltenia legendara.

O aniversare este totdeauna un prilej de bucurie si de recunostinta, amintirile isi au locul lor, iar urarile – importanta lor. De aceea a intrat in traditia bisericii din aceasta parte de tara ca ziua de 22 octombrie sa fie zi de bucurie duhovniceasca, fiind ziua de instalare in scaunul mitropolitan a IPS Teofan Savu.

Drept maritorii crestini de pe aceste meleaguri aduc marturia dragostei si a pretuirii pentru intelepciunea, energia si staruinta cu care Inalt Prea Sfintia Sa lucreaza pentru folosul bisericii si al neamului romanesc.

Nu este usor sa ai responsabilitate de mitropolit pentru ca: „de gitul sau sint agatate sufletele credinciosilor“ – Antim Ivireanul.

Demnitatea de mitropolit este onorata prin contributii deosebite pe care Inalt Prea Sfintia Sa, cu timp si fara timp, le implineste in favoarea clerului si a credinciosilor, de a fi slujitori ai aproapelui si ai bunei intelegeri intre oameni.

La ceas aniversar, rugam pe Dumnezeu sa-i harazeasca ani multi si fericiti, vigoare si putere de munca. Cu toata suflarea zicem: „Intii pomeneste, Doamne, pe Inalt Prea Sfintitul Arhiepiscopul Nostru TEOFAN, pe care-l daruieste sfintelor tale biserici in pace, intreg, cinstit, sanatos, indelungat in zile, drept invatind cuvintul adevarului Tau“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS