16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Sa vina Bulucea ca-mi dau foc!“

„Sa vina Bulucea ca-mi dau foc!“

Sase familii de romi din Craiova au fost ieri la un pas de a-si petrece noaptea in strada pentru ca imobilul in care locuiesc a fost revendicat de fostul proprietar. Ei au amenintat ca isi dau foc si ca se arunca de pe casa daca vor fi dati afara. La interventia comisarului Cornel Tomescu, seful Sectiei 5 Politie, proprietarul a aminat, pentru un timp, evacuarea chiriasilor. Viceprimarul Craiovei, Antonie Solomon, spune ca incearca sa gaseasca o solutie pentru rezolvarea situatiei.

In imobilul de pe strada George Enescu nr. 28 din Craiova locuiesc sase familii de romi, in total 26 de persoane, din care 17 sint copii. Casa a fost revendicata de fostul proprietar, Ioana Badescu, care a obtinut titlu de proprietate. Aceasta a incercat ieri sa-si intre in drepturi. Dupa ce le-a trimis locatarilor din imobil somatiile de evacuare, femeia a incercat sa se descotoroseasca de chiriasi. Insotita de executorul judecatoresc si de politistii de la Sectia 5 Politie, femeia a mers „la ea acasa“, incercind sa intre in imobil.

„Daca ne scoateti afara, ne dam foc“!

Locatarii imobilului n-au vrut insa sa plece din casa. Ei s-au urcat pe acoperis cu sticle de benzina si au amenintat ca isi dau foc daca vor fi evacuati. Acestia au solicitat venirea autoritatilor locale, care sa le ofere o solutie pentru a nu ramine in strada in pragul iernii.

„Domnul Bulucea nu vrea sa ne primeasca in audienta, ca sintem tigani. Unde sa ne ducem noi acum cu copiii? Nu putem sa dormim nici in strada, ca este frig“, a spus Maria Clara, locatara a imobilului de pe strada George Enescu.

Persoanele care locuiesc in acest imobil spun ca au avut contract de inchiriere cu Regia Autonoma a Domeniului Public si Fondului Locativ (RADPFL) pina anul trecut. Acum, ei nu mai locuiesc acolo cu forme legale, dar spun ca nu au unde sa plece: „Nu avem unde sa plecam. Nici unul dintre noi nu are venituri. L-am chemat pe primar, dar nu a vrut sa vina si sa vada conditiile in care stam“, spune un alt locatar al imobilului.

Oamenii mai spun ca, decit sa ramina cu copiii in strada, mai bine isi omoara plozii.

„Mi-au distrus toata casa“

Ioana Badescu, proprietara casei, spune ca romii i-au distrus toata locuinta: „Tavanul este cazut, casa nu mai are nici un geam, iar in toata curtea miroase a urina“.

Proprietara mai spune ca a aminat evacuarea chiriasilor pentru scurta vreme, si asta la insistentele comisarului Cornel Tomescu.

„Oricum, mai devreme sau mai tirziu, chiriasii vor pleca de aici. Am renuntat astazi, pentru ca stiu ca nu au unde sa se duca, dar primaria trebuie sa ia o masura, pentru ca nu este treaba mea sa le ofer adapost“, a mai spus Ioana Badescu.

„Vom incerca sa gasim o solutie“

Viceprimarul Antonie Solomon spune ca va cauta o solutie: „Cunosc situatia celor de acolo. Incercam sa gasim o solutie si sa le oferim un adapost. Acolo traiesc copii, iar acum vine iarna si este greu sa stea in asemenea conditii. Voi merge miine acolo (astazi – n.r.) si trebuie sa gasim o varianta si pentru ei“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS