17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO profesoara de la o scoala din Slatina este acuzata de hartuire sexuala

O profesoara de la o scoala din Slatina este acuzata de hartuire sexuala

Surpriza de proportii in rindul elevilor si cadrelor didactice de la Scoala generala cu clasele I-VIII „Eugen Ionescu“ din Slatina. Una dintre noile profesoare, in virsta de 30 de ani, este acuzata ca ar hartui sexual citiva elevi din clasele a VII-a si a VIII-a. In urma unei sesizari depuse in acest sens la Inspectoratul Scolar Judetean Olt de catre o fosta profesoara (care si-a pierdut postul detinut aici in vara), ieri s-a constituit o comisie care va avea rolul de a stabili conditiile care au dus la aparitia acestei situatii. Membrii comisiei si-au propus ca, pina la sfirsitul acestei saptamini, sa rezolve delicata problema care „a patat“ intr-un fel renumele scolii.

Cicilia Stirbu, fosta profesoara de muzica la Scoala „Eugen Ionescu“ din Slatina, acum titulara la o alta scoala din oras, a depus la sfirsitul saptaminii trecute o sesizare la Inspectoratul Scolar Judetean Olt in care atragea atentia ca la scoala respectiva se petrec lucruri nu tocmai ortodoxe. Mai exact, Cicilia Stirbu o acuza pe noua profesoara de muzica, Elena Corina Draghici (cea care, intimplator, a ocupat postul doamnei Stirbu la detasarile din acest an – n.r.), cum ca le-ar face „ochi dulci“ anumitor elevi din clasele a VII-a si a VIII-a unde aceasta este profesoara, trimitindu-le biletele de amor intre paginile cartilor sau caietelor de muzica. Fosta profesoara chiar mentioneaza numele citorva elevi cu parinti instariti, intre care se numara si fiul directorului unei importante companii de stat din municipiu.

Profesoara acuzata de hartuire, Elena Corina Draghici, nu a dorit sa comenteze in nici un fel acuzatiile aduse. La rindul lor, nici elevii mentionati in sesizare nu au vrut (cel putin, pina ieri -n.r.) sa faca declaratii, iar parintii lor au refuzat si ei sa comenteze.

Directorul scolii, Ilie Bobescu: „Inca nu ne vine sa credem ceea ce se intimpla!“

Directorul scolii „Eugen Ionescu“, Ilie Bobescu, aflat la primul sau „mandat“ la aceasta scoala, spune ca toata situatia pare de domeniul fantasticului:

„Nu-mi vine sa cred ca asa ceva se poate intimpla la noi in scoala! Lucruri de genul acesta vezi doar la televizor. Inca sintem socati de toata situatia (…) Pentru a rezolva aceasta situatie am dispus formarea unei comisii care va trebui sa se miste foarte repede. Daca se va dovedi in final ca este adevarat ceea ce ni s-a sesizat vom lua masuri impotriva doamnei Draghici si vom merge chiar pina la desfacerea contractului de munca. Asa ceva nu se rezolva cu reducerea salariului sau cu alte asemenea masuri punitive“.

Surse din cadrul scolii respective au afirmat ca profesoara reclamanta a avut discutii aprinse cu cea care i-a „suflat“ postul si, desi initial Corina Draghici ar fi fost de acord sa rezolve problema pe cale amiabila si sa-i lase locul fostei titulare, acest lucru nu a mai fost posibil. Piedica a constat in reglementarile de neocolit ale MEC in aceasta privinta.

De altfel, reclamanta mentioneaza in sesizare ca actuala ocupanta a catedrei de muzica nu ar fi competenta pentru acest post (Corina Draghici fiind absolventa a unui colegiu de institutori) in comparatie cu ea, care a terminat Conservatorul.

Din pacate, legile in invatamint au devenit destul de clare si de restrictive si in acest sens si nu mai permit „permutarile“. Astfel ca situatia a ramas neschimbata, Corina Draghici fiind acum titulara pe postul reclamantei.

Inspectorul scolar general, Silviu Neacsu, a spus ca este foarte probabil ca „saminta“ acestui scandal sa o reprezinte chiar razbunarea fostei profesoare pentru ca si-a pierdut postul la aceasta scoala. Cei cinci membri ai comisiei formate si-au impus sa rezolve delicata problema pina la sfirsitul saptaminii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS