15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNeintelegerile dintre primar si viceprimar impart comuna in doua

Neintelegerile dintre primar si viceprimar impart comuna in doua

• Viceprimarul il acuza pe primar ca a supraevaluat lucrarile de zugravire a primariei si a folosit masina scolii la culesul porumbului • Incercind sa se scuze, primarul se acuza

Intre primarul si viceprimarul din Schela-Gorj a izbucnit un adevarat razboi, care face ca multe dintre treburile comunei sa nu mearga asa cum ar trebui. Cei doi se acuza reciproc de diferite abuzuri si isi pun unul altuia piedici in derularea unor proiecte. Sedintele de consiliu local se transforma in spectacole care tin ore in sir, desi pe ordinea de zi figureaza un singur punct de discutii. Problemele pe care le are comuna sint astfel amplificate de neintelegerile celor doi. La Schela, consilierii nu si-au primit retributia de aproape doua luni, iar ajutorul pentru insotitorii persoanelor cu handicap nu a mai fost platit din luna martie.

„Scoala a zugravit-o invatatorul pe tuica lui“

Sedintele de consiliu local sint un bun prilej pentru primarul si viceprimarul din Schela de a pune pe tapet toate acuzatiile pe care si le aduc. Toate neintelegerile dintre cei doi au atins punctul culminant la ultima intilnire a consilierilor. Banuind ca i se pregateste demiterea, viceprimarul Aristide Serbanescu l-a acuzat pe primarul Vasile Beurean ca a cheltuit 200 de milioane de lei pentru a zugravi primaria, fara sa organizeze vreo selectie de oferte.

„A incredintat lucrarile unei Asociatii Familiale alese de el. 200 de milioane pentru un strat de var aruncat pe peretii primariei? Peretii sint verzi, iar treptele sint vopsite cu rosu. Unde s-a mai pomenit asa ceva? Nu s-a facut mai nimic. O spoiala pe peretii din exterior. In clase nici n-au intrat. Scoala a zugravit-o invatatorul pe tuica lui“, a spus viceprimarul. Primarul respinge aceste acuzatii si spune ca a fost organizata o selectie de oferte, iar lucrarile au costat mult mai putin decit spune viceprimarul. „O sa informez consiliul local la urmatoare sedinta despre costul lucrarilor“, a spus primarul.

Masina de un miliard de lei, pe tarla, la cules de porumb

Viceprimarul Aristide Serbanescu nu s-a dat in laturi sa dezvaluie si alte abuzuri ale primarului. Acesta si-a acuzat seful ca a folosit masina scolii in interes personal, ca sa duca oamenii la culesul porumbului. Primarul nu s-a ferit sa recunoasca aceasta acuzatie, motivind ca si-a platit singur combustibilul consumat. Aceasta „generozitate“ i s-a parut suficienta primarului pentru a folosi masina donata de Ministerul Educatiei si Cercetarii si evaluata la aproximativ un miliard de lei.

„Am bagat motorina de peste doua milioane de lei. Mi-am permis si eu sa folosesc masina scolii la culesul porumbului. Am transportat cu ea oamenii pe care ii aveam la munca. Nu mult, cam un kilometru“, a spus Vasile Beurean.

60 de dolari pe luna pentru intretinerea unui fax defect

Consilierii locali din Schela au mai avut prilejul sa afle ca bugetul localitatii suporta lunar 60 de dolari pentru intretinerea unui fax care oricum este defect. De asemenea, masina primita de Consiliul Local Schela de la Directia Sanitar-Veterinara zace in fata primariei sprijinita pe un butuc. S-au bagat 26 de milioane in reparatiile masinii, dar acum sta sprijinita de un lemn in fata primariei“, spune viceprimarul. Intre timp, insotitorii persoanelor cu handicap nu si-au mai primit salariul din luna martie. Primaria trebuie sa le plateasca acestora peste 300 de milioane de lei, bani pe care nu-i are. Comuna nu are nici un bec de aproximativ o jumatate de an, iar consilierii nu si-au primit nici ei salariile de aproape doua luni.

Viceprimarul – acuzat si de furtul unor tevi

Exista insa voci care sustin ca nici Aristide Serbanescu nu ar fi strain de niste abuzuri. Nicolae Trifoi, cel care s-a ocupat de zugravirea primariei, l-a acuzat pe viceprimar de furtul unor tevi, ramase dupa inchiderea minei din localitate si pe care le-a valorificat in interes personal.

„Societatea care a inchis mina mi-a dat voie sa fac ce vreau cu tevile. Le-am dus la fier vechi si am adus bani primariei“, a spus viceprimarul. „Nu numai tevile le-a furat vicele. Cind am reparat un bazin, si-a insusit jumatate din profit. A costat 60 de milioane reparatia la care am lucrat patru persoane doar citeva ore si am consumat un sac de var“, a mai spus Nicolae Trifoi. Razboiul dintre cei doi capi ai comunei Schela pare departe de a se sfirsi. Primarul si vicele se acuza reciproc, iar consilierii nu stiu pe cine sa creada.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS