14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalZeci de mehedinteni sint returnati din spatiul Schengen

Zeci de mehedinteni sint returnati din spatiul Schengen

Alti 40 de mehedinteni au fost returnati in ultimele zile din spatiul Schengen, in baza acordurilor de readmisie semnate de Romania cu tarile vest-europene. Daca pina acum majoritatea persoanelor returnate isi depasisera termenul legal de sedere pe teritoriul altui stat, ultimii mehedinteni returnati sint acuzati de furt si tilharii in Spania, Grecia, Italia si Germania.

Prinsi de autoritatile tarilor din spatiu Schengen, mehedintenii au fost trimisi in tara. Pe 6 octombrie, la punctul de trecere a frontierei Nadlac, a ajuns un autoturism Cielo, inmatriculat in Dolj, condus de Ionel Balaceanu. Acesta era insotit de Cristian Radulescu, de 22 de ani, de Stefan Balaceanu, de 26 de ani, si de Florin Izvoranu, de 21 de ani, din Drobeta Turnu Severin. In urma controlului efectuat de vamesi si de politistii de frontiera s-a descoperit ca pasapoartele lui Florin Izvoranu si Stefan Balaceanu erau falsificate, prin inlocuirea fotografiei titularului, iar in cazul lui Cristian Radulescu politistii au descoperit o substituire de persoane, cel care se prezentase la punctul de frontiera fiind, de fapt Romulus Antonescu, din Craiova. Impotriva acestora a inceput urmarirea penala pentru fals si uz de fals si substituire de persoane.

Urmarit pentru fals privind identitatea si trecerea frauduloasa a frontierei

Majoritatea celor care sint trimisi in tara au trecut fraudulos frontiera Romaniei, fiind recidivisti si in localitatile de bastina. Pe 9 octombrie, Roman Hoara Dumitru Rodion, de 26 de ani, din Strehaia, a fost retinut pe Aeroportul international Otopeni, fiind dat in consemn la frontiera. Acesta era urmarit pentru fals privind identitatea si trecere frauduloasa a frontierei de stat, pe la Vama Portile de Fier. In prezent, el este cercetat in stare de libertate de procurorii Parchetului de pe linga Judecatoria Drobeta Turnu Severin. Potrivit sefului Serviciului de Evidenta Informatizata a Persoanei Mehedinti, col. Ion Stanomir, in perioada urmatoare, numarul mehedintenilor returnati ar putea creste. Pe parcursul lunii septembrie si inceputul lunii octombrie, peste 100 de mehedinteni au fost repatriati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS