12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStrehaia si Drobeta Turnu Severin - 45 de accidente, 20 de morti si 38 de raniti

Strehaia si Drobeta Turnu Severin – 45 de accidente, 20 de morti si 38 de raniti

• Primaria Drobeta Turnu Severin a cheltuit un miliard de lei pentru deschiderea sensului giratoriu de pe Calea Craiovei • Pentru ca intersectia nu este semaforizata, un tir a omorit o tinara de 24 de ani si a bagat alte patru persoane in spital

In Mehedinti, in primele noua luni ale acestui an, au avut loc 69 de accidente rutiere soldate cu 23 de morti si 79 de raniti. Orasul Strehaia ocupa locul intii, intr-un nedorit top al accidentelor, cu 25 de cazuri soldate cu 12 morti si cu 22 de raniti, urmat de municipiul Drobeta Turnu Severin, cu 20 de accidente soldate cu opt morti si cu 16 raniti. Pe urmatoarele locuri se situeaza Vinju Mare si Orsova, fiecare cu cite noua accidente, Izvorul Birzii si Baia de Arama – cu patru, respectiv doua accidente.

Cele mai multe accidente s-au produs in afara localitatilor – 32, soldate cu 15 morti si cu 30 de raniti grav. Zilele in care au avut loc cele mai multe si mai grave accidente de circulatie sint joi si duminica, fiecare cu cite 13 accidente, soldate cu sapte, respectiv doi morti. Cite zece accidente de circulatie s-au produs in Mehedinti in zilele de marti si vineri, in timp ce alte noua accidente s-au produs in ziua de simbata.

„Cred ca acest lucru este cauzat de faptul ca in zilele cu cele mai multe cazuri circulatia pe sosele este mai mare. Cu toate ca noi am fost prezenti permanent in strada si am facut munca de prevenire, accidente tot au avut loc“, a spus inspector principal Christian Ciocan, purtatorul de cuvint al IJP Mehedinti. Intr-un clasament al localitatilor in care au avut loc accidente de circulatie, cu un numar mare de morti, intr-o singura zi, pe primul loc ar fi comuna Timna. Pe raza acestei localitati si-au pierdut viata trei bucuresteni, in urma unui singur accident de circulatie. Alte doua persoane au fost grav ranite in acelasi tragic accident, dupa ce autoturismul in care se aflau a parasit carosabilul, a rupt parapetul si a cazut de pe un viaduct, de la o inaltime de aproximativ 20 de metri. Principalele cauze care au dus la producerea accidentelor pe raza judetului Mehedinti au fost viteza neadaptata la conditiile de trafic, in 18 cazuri, traversarile neregulamentare si conducerea imprudenta, in 18, respectiv 13 cazuri. Cele mai multe accidente au avut loc intre orele 14.00 si 22.00 – 31 de cazuri – si intre 6.00 si 14.00, cu 24 de cazuri.

Un sofer turc va da in judecata primaria

Un accident rutier soldat cu un mort si patru raniti grav a avut loc marti in Drobeta Turnu Severin, in zona sensului giratoriu de pe Calea Craiovei. Un autocamion, condus de un sofer turc, a intrat intr-o Dacie, dupa ce nu a acordat prioritate de trecere, o tinara de 24 de ani decedind pe loc. Turcul si-a angajat imediat un avocat si ar putea avea toate sansele de cistig. El va da in judecata in aceste zile Primaria Drobeta Turnu Severin pentru semnalizarea necorespunzatoare din zona sensului giratoriu. Deschiderea caii de acces de pe Calea Craiovei a stirnit numeroase reactii din partea participantilor la trafic, care s-au aratat nemultumiti ca intersectia nu a fost inca semaforizata. In plus, semnalizarile intermitente functioneaza destul de rar, iar placutele de avertizare sint instalate mult prea jos pentru soferii de tir. Pentru modernizarea, extinderea semaforizarii si dirijarea circulatiei in zona sensului giratoriu, Primaria Drobeta Turnu Severin a alocat pentru acest an o jumatate de miliard de lei. Alte 500 de milioane de lei au fost cheltuite de primarie pentru spatii verzi, in aceeasi zona. Probabil ca, pe masura ce numarul accidentelor va creste in aceasta zona, responsabilii primariei si Serviciului politiei rutiere din IJP Mehedinti vor lua unele masuri pentru siguranta traficului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS