17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFunctionarii publici se pregatesc de greva

Functionarii publici se pregatesc de greva

• Nemultumiti de nivelul salariilor, functionarii publici din finante si administratia locala vor organiza un mare miting de protest, care se va desfasura la Bucuresti pe 24 octombrie, la care sint asteptati peste 5.000 de salariati • Concomitent cu actiunea din Capitala, functionarii publici care ramin la locurile de munca isi vor desfasura activitatea purtind banderole albe pe brat

In plin proces de elaborare a bugetului de stat pe anul 2003, functionarii publici din finante si administratia publica locala au decis sa arate guvernului ca nu-i multumeste o crestere salariala de numai 8,43% pentru anul viitor. „O asemenea crestere este insignifianta, in conditiile in care cel putin salariile din finante sint doar putin peste nivelul minimului pe economie. De aceea, Uniunea Sindicatelor Functionarilor Publici din Romania a decis sa ceara conditii pentru un trai decent pentru angajatii statului“, a mentionat Marin Mateica, liderul Sindicatului „Finante“ Dolj.

Intii miting, apoi greva

Prima forma de protest a sindicalistilor va fi mitingul programat pentru 24 octombrie, zi in care peste 5.000 de sindicalisti din toata tara isi vor manifesta nemultumirea in Piata Revolutiei din Bucuresti. Printre ei se vor afla si circa 100 de doljeni. Protestatarii le vor inmina reprezentantilor guvernului un memoriu, prin care vor solicita o crestere consistenta a salariilor, acordarea primei de vacanta, acordarea din fonduri extrabugetare a tichetelor de masa, dar si protectia functionarilor publici. In acest timp, cei care nu participa la miting vor organiza o greva in stil japonez, desfasurindu-si activitatea cu banderole albe pe brat.

„Vom da guvernului un termen de doua saptamini pentru a gasi o cale de rezolvare a doleantelor noastre. Daca nu ne vom face intelesi, sintem hotariti sa declansam greva generala in administratia publica si finante pe data de 7 noiembrie, actiune care ar paraliza activitatea tuturor institutiilor publice si a bancilor“, a declarat Marin Mateica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS