14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi plutonieri se bat in justitie pe un capac de bere

Doi plutonieri se bat in justitie pe un capac de bere

Din buni prieteni, plutonierii majori Gaman si Truica au ajuns cei mai mari dusmani. Motivul: un capac de bere care-l transforma pe detinator in cistigatorul unui Renault Scenic RX4, in valoare de peste 700 de milioane de lei. Acu’, primul a cumparat berea, dar celalalt a desfacut-o, ca avea cu ce. Si apoi, primul zice ca a facut cinste doar cu continutul, pe cind al doilea spune ca a primit sticla cu tot cu capac. Curat murdar!

Povestea capacului de bere buclucas a inceput pe 19 septembrie. In drum spre Poligonul de trageri de la Cernele – unde isi desfasura activitatea – plt. mj. Florin Gaman s-a oprit la o covrigarie de pe str. Unirii din Craiova. In afara de covrigi, omul si-a cumparat si doua sticle de bere Bergenbier de la un magazin alaturat, cu gindul sa le bea la serviciu: „Sufar cu rinichii, asa ca medicii mi-au recomandat sa beau multa bere. Am cumparat Bergenbier pentru ca speram sa cistig si eu ceva la concursul lor“. Si, intr-un fel, chiar a cistigat.

„Nici o clipa nu mi-a trecut prin cap ca o sa ma traga pe sfoara“

Ajuns la locul de munca, Gaman a intrat in foisorul unitatii cu sticlele in mina si le-a asezat pe masa: „Era acolo, in afara de citiva soldati, si plt. mj. Stefan Truica, ce imi vine mie cam sef. I-am zis: «Bai, Fane, hai sa bem si noi o bere». Cum n-aveam deschizator de bere, a desfacut-o el cu brelocul. Cind s-a uitat pe unul dintre capace, a strigat: «Ba, uite ce scrie pe asta: RENAULT SCENIC RX4». Mi l-a dat si mie sa-l vad, pentru ca nu-i venea sa creada ca ar fi un capac cistigator“.

Neincrezatori, cei doi s-au gindit sa verifice daca sint, intr-adevar, cistigatori, telefonind la numarul mentionat pe eticheta sticlelor de bere. „Am mers la Truica in birou, unde acesta avea un telefon de la care se putea apela. In prezenta mea, Truica a telefonat la numarul de pe eticheta sticlei de bere si, dupa ce a spus un cod care era in interiorul capacului, i s-a confirmat ca acel capac este cistigator. Atunci, el si-a dat numele, seria si numarul buletinului, ca si cind ar fi fost cistigatorul. Nici o clipa nu mi-a trecut prin cap ca o sa ma traga pe sfoara, pentru ca am convenit chiar atunci, de fata cu soldatii, ca vom imparti in mod egal cistigul“, spune Florin Gaman. A urmat un chef de pomina, masina de teren aparuta dintr-o sticla cu bere fiind „udata“ corespunzator de cei doi plutonieri majori, chit ca erau de serviciu intr-un poligon de trageri.

„Eu i-am spus ca-i fac cinste cu o bere – asta inseamna continutul, nu cistigul de pe capac“

Socoteala de la serviciu nu s-a prea potrivit cu cea de acasa, pentru ca intelegerea dintre cei doi a picat. „Desi am tinut legatura cu Truica, am aflat de la un cunoscut comun ca, fara sa-mi dea de stire, s-a dus intr-o zi la Bucuresti si a ridicat masina, sustinind ca el este cistigatorul. Asta n-ar fi nimic, dar, cind i-am amintit de intelegerea noastra, mi-a zis ba ca o sa-mi faca cinste cu o lada de bere, ba ca o sa-mi dea si mie vreo 10-15 milioane, iar intr-un final a zis ca nu imi mai da nimic, pentru ca el a cistigat masina. Motiveaza ca sticla care avea dopul cistigator ar fi fost a lui, fiindca era mai aproape de el pe masa. Ori eu i-am spus ca-i fac cinste cu o bere – asta inseamna continutul, nu cistigul de pe capac. Singurul lui merit a fost ca avea deschizator de bere, iar eu nu aveam“, sustine Florin Gaman.

Cumparatorul sticlei de bere afirma ca, desi ar fi fost indreptatit sa primeasca integral cistigul, simpatia pe care i-o purta colegului sau l-a indemnat sa propuna impartirea premiului: „In mod normal, eu sint cistigatorul, pentru ca eu am cumparat sticla. As fi fost indreptatit sa primesc doar eu masina, dar m-am gindit sa fac jumi’-juma’ cu Truica pentru ca el are o situatie materiala mai grea. Sta la caminul militar, ca n-are locuinta, are un copil, iar sotia lui este somera. M-am gindit sa-i fac un bine, ca m-o ajuta si pe mine Dumnezeu si uite unde am ajuns. Acum o sa-l dau in judecata si chiar ca n-o sa-i dau nimic. Ba o sa fie obligat sa plateasca si cheltuielile de judecata, care depasesc 20 de milioane de lei“.

Detinatorul masinii – reclamat pentru inselaciune

Plt. mj. Florin Gaman a inceput demersurile in justitie pentru a-si recupera masina, care nu-i chiar un autoturism banal, ci unul la vreo 23.000 de dolari, adica binisor peste 700 de milioane de lei. A inceput prin a sesiza Parchetul Militar Craiova, acuzindu-l pe plt. mj. Stefan Truica de inselaciune. Dosarul este instrumentat de magistratul lt. Silviu Adrian Ioana, care are o misiune foarte grea – sa decida care dintre cei doi subofiteri este adevaratul cistigator.

Dar Gaman se pregateste sa-l actioneze in judecata pe Truica si pe cale civila. Ca sa aiba bani pentru taxa de timbru, Gaman a fost nevoit sa-si vinda masina si sa-si cumpere alta mult mai ieftina: „O vind si pe asta, de va fi nevoie, numai sa primesc Renaultul care ar trebui sa fie al meu. Caci acum vreau masina, nu jumatate din valoarea ei, cum fusese initial intelegerea“.

Cealalta versiune: „Mi-a pus-o mie in fata, ceea ce inseamna ca era a mea“

Versiunea plutonierului major Stefan Truica este un pic diferita de cea a colegului – actual dusman – Florin Gaman. Vadit deranjat de faptul ca presa se intereseaza de modul in care a dobindit masina – „Am cistigat un Renault, si ce-i cu asta, ce va intereseaza?“ – Truica recunoaste cu seninatate ca sticla al carei dop s-a dovedit cistigator a primit-o de la Gaman: „Da dom’ne, a venit cu sticlele din masina si le-a pus pe masa la serviciu. Pe aia cu cistigul mi-a pus-o mie in fata, inseamna ca era a mea. El a desfacut-o pe a lui si nu era nici un cistig in dop, iar eu am desfacut-o pe a mea si era cistigatoare. Asa ca n-are cum sa fie masina lui. Si niciodata nu m-am inteles cu el ca sa facem pe jumate premiul. Nu stiu de ce tot face atita scandal…“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS