19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi directori din Dolj ar putea fi demisi

Doi directori din Dolj ar putea fi demisi

SC AGROINDUSTRIALA Craiova si SC PISCICOLA Dunareni se afla in portofoliul Ministerului Agriculturii, Apelor si Padurilor (MAAP) si in administrarea Agentiei Domeniilor Statului. Pina pe 15 octombrie, directorii generali de la aceste societati aveau ca sarcina de serviciu sa intocmeasca dosarele de privatizare ale unitatilor pe care le conduceau. Pentru ca nu au facut acest lucru, Ion Calota, directorul general de la SC AGROINDUSTRIALA SA Craiova, si George Ceausu, de la Piscicola Dunareni, vor fi demisi din functii. Ministerul Agriculturii a trasat sarcina reprezentantilor in AGA de la aceste societati sa propuna masura demiterii celor doi directori din Dolj. Reprezentantii in AGA ai celor doua societati agricole nominalizate de minister nu stiau ieri ca va trebui sa-i demita pe directorii generali.

E sarac si nu are bani

Dan Nedu, inspector-sef al Directiei de inspectii Dolj a MAAP si reprezentant in AGA la SC AGROINDUSTRIALA Craiova, a spus: „Nu stiam ca trebuie sa demit pe cineva pentru ca sint acum in alt judet. Ion Calota, directorul general de la AGROINDUSTRIALA, nu a avut bani pentru intocmirea dosarului de privatizare. I-ar fi trebuit cam 350 de milioane de lei, iar el nu mai are nimic la fostul IAS. De altfel, unitatea lui se afla in lichidare si pentru acest lucru s-a desemnat si lichidator. Daca o sa auda ca-l demitem, cred ca o sa se si bucure“.

Maria Lilieceanu, reprezentantul in AGA de la SC PISCICOLA Dunareni, a spus: „Societatea a depus dosarul de privatizare de anul trecut la ADS. Acum trebuia reactualizat cu niste certificate. Daca ministrul nostru o sa-mi ceara sa-l demit, eu o sa-i explic care este situatia.“

Nu depinde de mine!

George Ceausu a spus: „Dosarul de privatizare este depus de anul trecut la ADS. Noi trebuia sa-l reactualizam si pentru asta ne trebuia niste certificate pe care le vom obtinem in curind. In cel mult zece zile le vom avea. Nu a depins de mine eliberarea certificatelor. Pentru fiecare hirtie trebuie sa scoatem bani. Daca voi fi demis, voi fi…“.

Directorul general de la AGROINDUSTRIALA Craiova, Ion Calota, nu a dorit sa discute cu presa, fapt pentru care ne-a trintit telefonul ca pe… tarla. A mai ramas citeva zile sa contemple ce se mai poate vedea de la marea jumuleala a fostului IAS Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS