14.2 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024

Stiri diverse

Socrul si ginerele si-au „transat“ neintelegerile cu un briceag

Un barbat din comuna Bratovoiesti si-a suparat atit de tare socrul incit acesta l-a taiat cu un briceag. Florea Geanta, de 55 de ani, s-a certat de multe ori cu socrul lui in cei 28 de ani de cind locuieste in casa acestuia, insa niciodata atit de rau ca in dupa-amiaza de marti, 15 octombrie. Totul a pornit de la o discutie, la un pahar de bautura, si s-a transformat treptat in cearta. Enervat peste masura, socrul, Constantin Truta, de 77 de ani, a pus mina pe un briceag si l-a crestat pe ginere de mai multe ori pe piept. In urma conflictului, Florea Geanta nu s-a ales cu leziuni interne, fiind internat in Clinica de Chirurgie Toracica a Spitalului de Urgenta Craiova.

(S.T.)

Politistii vor fi „recuperatori“ de la cei datori

Ca sa evite altercatiile cu oamenii, mai ales cu cei care nu permit accesul la contoarele de gaze, salariatii de la SC DISTRIGAZ SUD SA vor fi insotiti de politisti. In cadrul acestei actiuni, 50 de consumatori casnici cu facturi neachitate de mai multe luni vor fi somati sa isi achite datoriile, in caz contrar riscind debransarea de la reteaua de gaze. „Este prima data cind apelam la sprijinul politiei. A crescut numarul celor care refuza sa plateasca si nu permit accesul oamenilor nostri la contoarele de gaz. A crescut si agresivitatea celor care ne trintesc efectiv usa in nas. Ne-am propus sa actionam cu sprijinul politiei pentru ca nu avem alta solutie; sint facturi neachitate de trei, patru luni, iar cei care refuza sa plateasca vor ramine fara gaze pina vor achita facturile, inclusiv penalizarile si taxa de rebransare“, a spus Petre Ciocanescu, directorul SC DISTRIGAZ SUD SA.

(F.E.)

Inspector financiar uituc

Din cauza unui angajat care a uitat unde a pus banii incasati, Directia de Impozite si Taxe Locale Tirgu Jiu a fost ieri in alarma de gradul 0. Rodica Botanel, inspector in cadrul Directiei, s-a prezentat la serviciu cu doua facturi conform carora incasase de la doua societati din oras impozite in valoare de peste 11 milioane de lei. Cu toate ca a primit banii respectivi de la datornici, inspectorul nu si-a mai adus aminte ce s-a intimplat cu suma respectiva. „Am anuntat politia si le-am spus ca ni s-a spart casa cu bani. Apoi, ne-am apucat cu totii sa cautam banii. Pina la urma nu stiu cine a spus sa ne uitam si in mapa cu care inspectorul fusese in teren. Erau acolo. Nu va fi nimeni sanctionat. Bine ca au fost gasiti“, a spus Mariana Budulan, directoarea Directiei de Impozite si Taxe Locale Tirgu Jiu.

(E.M.)

Politist implicat intr-un accident rutier

Un politist din Rovinari a fost implicat marti dimineata intr-un grav accident de circulatie. Gheorghe Muja, de 41 de ani, agent principal adjunct la Politia din Rovinari, in timp ce se deplasa cu o Dacie de la Rovinari la Tirgu Jiu, din cauza vitezei nu a mai putut controla autoturismul, care a derapat. Masina a iesit de pe carosabil si s-a izbit de un pom. In urma impactului, Gheorghe Muja si Ioana Muja, de 31 de ani, sotia conducatorului auto, au fost grav raniti, ambii intrind in coma. Acestia au fost transportati la Spitalul din Tirgu Jiu, insa din cauza ranilor, medicii de aici au hotarit trimiterea Ioanei Muja la Spitalul Clinic nr. 1 din Craiova, politistul raminind la Tirgu Jiu.

(E.M.)

Prinsi in timp ce furau termopanele scolii

Ionut Catalin Dutu, de 15 ani, Georgel Stefan, de 15 ani, si Elena Dutu, de 18 ani, toti din municipiul Slatina, au fost surprinsi luni, 14 octombrie, in timp ce incercau sa sustraga doua ferestre termopan cu rama din aluminiu chiar din incinta Scolii generale nr. 10 la care sint elevi. Prejudiciul in valoare de sase milioane de lei a fost recuperat iar cei trei sint cercetati pentru stabilirea intregii activitati infractionale.

(A.M.A.)

Tentativa de sinucidere

Ioana Maria Lunganu, de 25 de ani, din comuna Schitu-Greci – Olt, mama a doi copii, a incercat in seara de duminica, 13 octombrie, sa-si puna capat zilele bind dintr-o sticla ce continea lesie. „Am avut niste necazuri cu sotul si din cauza asta am incercat sa ma omor. Tocmai ma certasem cu el si… intr-un moment de ratacire am hotarit sa-mi pun capat zilelor. Imi pare rau ca am uitat de copii“, a spus Maria Lunganu. Femeia a fost internata in Spitalul Judetean din Slatina, iar in prezent se afla in afara oricarui pericol.

(M.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS