14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalStrada Piriului - a doua rampa de gunoi a Baniei

Strada Piriului – a doua rampa de gunoi a Baniei

Oficial, Craiova are o singura rampa de gunoi: cea de la Mofleni. In realitate insa, numeroase zone ale orasului sint transformate in adevarate depozite de deseuri de catre cetatenii certati cu regulile de igiena si cu bunul-simt. Pe strada Piriului, din Calea Severinului, viata de zi cu zi a locuitorilor este un chin. Muntii de gunoi, mormanele de moloz si mirosul pestilential al deseurilor in descompunere i-au adus la disperare pe bietii oameni, care spun ca traiesc parca in Evul Mediu. Eforturile primariei si ale serviciilor de salubritate sint zadarnice, pentru ca, o data cu lasarea serii, carute si masini pline cu gunoi poposesc in micul parculet de pe strada cu pricina si ingroasa stivele de resturi de pe marginea canalului colector.

Din pacate, strada Piriului nu este singura zona unde locatarii se confrunta cu astfel de probleme. „Dupa cunostintele noastre, in Craiova sint aproximativ 27 de locuri in care se cere prezenta unor patrule fixe de gardieni si politisti pe timpul noptii pentru pastrarea ordinii si a curateniei. Pentru asta trebuie sa depunem mari eforturi, fiind necesari cam 100 de politisti. Vom lua in supraveghere aceste zone, dar populatia trebuie sa fie si ea receptiva. In astfel de cazuri, ar trebui sa se stringa si oamenii si sa actioneze impreuna cu noi, nu sa se multumeasca sa vocifereze!“, spune viceprimarul Mihai Dragu.

Curatat, ingrijit si dotat cu citeva bancute, parculetul de pe strada Piriului ar putea fi chiar o zona de agrement pentru locatarii din vecinatate. Din pacate insa, de la teorie pina la practica, drumul este lung si, in acest caz, plin de gunoaie…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS