14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDubla tentativa de omor la Cetate

Dubla tentativa de omor la Cetate

Unul dintre tinerii injunghiati sustine ca agresorul l-a urmarit pas cu pas timp de mai multe zile, inainte de a actiona

Doi tineri din comuna Cetate au fost injunghiati, in noaptea de simbata spre duminica, in momentul in care ieseau de la discoteca din localitate.

Laurentiu Enea, de 26 de ani, si prietenul sau, Pretorian Novac, de 27 de ani, s-au dus sa petreaca la discoteca de la Caminul cultural din Cetate. Acolo, baietii s-au distrat dansind si consumind bauturi alcoolice pina in jurul orei 1.00, cind au vrut sa plece.

La iesire au dat nas in nas cu o mai veche cunostinta, Felix Craciun, care, fara nici un avertisment, a scos un cutit si i-a injunghiat pe amindoi.

„L-a taiat mai intii pe Laurentiu la brat si pe burta, apoi mi-a infipt cutitul in spate. Totul s-a petrecut atit de repede, incit nu am avut timp sa ne aparam. Si, chiar daca am fi avut timp, nu cred ca am fi reusit sa ne opunem pentru ca eram beti si eu, si Laurentiu“, a recunoscut Pretorian Novac.

Dupa ce si-a facut treaba, agresorul a disparut. Niste tineri care tocmai parasisera discoteca in acel moment au dus victimele la Spitalul din Cetate. Medicii au constatat ca taieturile nu erau doar superficiale, nefiind exclusa posibilitatea existentei unor leziuni interne, motiv pentru care pacientii au fost transferati la Spitalul de Urgenta Craiova, unde au fost supusi imediat unei interventii chirurgicale.

Agresorul a fost prins

Pretorian Novac este acum in afara oricarui pericol. Prietenul sau insa a ajuns pe masa de operatie cu leziuni la nivelul intestinelor si unuia dintre rinichi. Desi a rezistat interventiei chirurgicale, sansele lui de supravietuire sint incerte.

Pretorian crede ca o parte din vina pentru cele intimplate la discoteca o poarta politistii din localitate:

„Felix Craciun a promis mai demult ca o sa ne omoare pe amindoi, din cauza unui incident petrecut acum aproape o luna intr-un nonstop. Ne duseseram acolo sa bem o bere, cind tatal lui Felix, aflat la una dintre mese, a inceput sa arunce cu sticle in noi. A iesit un scandal de a trebuit sa intervina politia, care l-a dus la sectie, dar i-a dat drumul imediat, desi noi am insistat sa fie retinut in continuare pentru ca nebunul a amenintat ca o sa se razbune pe noi“, a spus Pretorian.

Tinarul sustine ca Felix Craciun ii urmarea pas cu pas de mai multe zile, cautind sa duca la indeplinire promisiunea facuta de tatal sau.

La putin timp dupa agresiune, politistii din Cetate au reusit sa-l prinda pe Felix Craciun. Acesta a fost retinut pentru cercetari, urmind ca sa fie prezentat Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj, in vederea emiterii mandatului de arestare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS