12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024

Stiri diverse

Stefan Banica Jr. nu cinta in Banie fara 3.000 de dolari

Desi s-a strins un buget destul de sarac pentru cea de-a VI-a editie a „Zilelor Craiovei“, care se va desfasura intre 25 si 27 octombrie, organizatorii au promis multe surprize in acest an. Printre ele se numara si trei seri de muzica pentru tineri. Pe scena amenajata in zona blocului S 200, de pe str. A.I.Cuza, ar putea urca formatii de top din Romania, printre care Bosquito, Cassa Locco, Iris, System, Voltaj, Vita-de-Vie. Diga Hariton, directorul firmei organizatoare, spune ca trupele titrate cer preturi destul de piperate pentru un scurt recital, asa ca, in functie de buget, vor fi selectate citeva dintre cele mentionate mai sus. Bugetul total pe care se conteaza depaseste cu putin 300 de milioane de lei, insa pina ieri Primaria Craiova incasase de la cei 20 de sponsori doar 50 de milioane de lei. Municipalitatea va aloca in acest an bani doar pentru diversele afise, medalii si diplomele de onoare care vor fi acordate cu prilejul diferitelor momente solemne. Organizatorii se gindeau sa-l aduca la Craiova si pe Stefan Banica Jr. (considerat unul dintre artistii cu cele mai mari incasari din tara, atit din muzica, dar si din reclama), dar se pare ca solistul va fi contactat dupa definitivarea bugetului, deoarece a facut o oferta de 2.500 – 3.000 de dolari.

(B.G.)

Pensionarii craioveni se bat pe posturile de recenzor agricol

Mirajul cistigurilor foarte mari pe care le poate avea un recenzor agricol ii determina pe tot mai multi pensionari craioveni sa depuna cereri de pe acum, pentru a putea fi siguri ca ocupa un post. Termenul pina la care trebuie selectati recenzorii este 31 octombrie, insa pina acum sint deja sase persoane pe loc. Inspectorul Dan Nedu, cel care coordoneaza intreaga actiune la nivelul judetului Dolj, a spus: „Numai in Craiova s-au depus pina in prezent 300 de cereri pentru 50 de locuri (40 de recenzori si 10 recenzori sefi). Majoritatea celor care vor sa faca recensamintul agricol in municipiu sint pensionari, care au auzit ca se cistiga sapte milioane de lei. Cei angrenati in actiune trebuie sa fie specialisti in domeniu, pentru ca problemele nu sint asa simple. Comisia de specialitate va face o analiza si ii va selecta pe cei in drept“. Recensamintul general agricol se va desfasura in perioada 1 decembrie 2002 – 31 ianuarie 2003. Un recenzor primeste 250.000 de lei pe zi, iar un recenzor – sef, 300.000 de lei pe zi, intreaga actiune durind 28 de zile.

(B.G.)

Bani pentru reparatii in scoli

Doua unitati de invatamint din judetul Gorj vor fi reparate cu bani de la Ministerul Educatiei si Cercetarii. Fondurile au intrat deja in contul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Gorj, lucrarile de reparatii urmind sa fie demarate in prima parte a anului viitor. La Scoala din Rosia de Amaradia vor fi finalizate lucrarile de construire, incepute in 1998, a doua noi sali de clasa, costurile ridicindu-se la 850 de milioane de lei. Aceeasi suma s-a alocat si Liceului Teoretic din Novaci, unde se vor realiza un grup sanitar, precum si lucrari de reparatii la citeva sali de clasa. Pentru acest an scolar, ISJ Gorj si-a propus sa construiasca 12 noi sali de clasa.

(E.M.)

Persecutatii etnic vor fi despagubiti

Persoanele care au fost persecutate din motive etnice vor primi indemnizatii cuprinse intre 55.000 si 130.000 de lei pentru fiecare an in care au fost nedreptatiti. Conform Legii 189/2000, persoanele care au fost deportate in ghetouri si lagare de concentrare din strainatate, au fost stramutate in alte localitati decit cele de domiciliu, au facut parte din detasamentele de munca fortata vor primi indemnizatii. Persecutatii etnic mai au dreptul si la asistenta medicala si transport urban gratuit, sase calatorii pe an dus – intors pe calea ferata, cu clasa I, un bilet de tratament gratuit intr-o statiune balneoclimaterica, prioritate la instalarea unui post telefonic, precum si scutirea la plata taxei de abonament si acordarea, la cerere, cu titlu gratuit, a unui loc de veci. Din cele 434 de cereri depuse la Casa Judeteana de Pensii Dolj, au fost solutionate 303.

(N.E.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS