36.5 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTaranii vor fi improprietariti prin posta

Taranii vor fi improprietariti prin posta

Potrivit ultimelor statistici, administratia locala doljeana are peste 800 de procese pe rol din cauza aplicarii defectuoase a legilor fondului funciar. Aproape toate primariile din judet au fost date in judecata pentru ca pe parcursul aplicarii legii au eliberat titluri de proprietate pe alte amplasamente decit cele revendicate, cu care au fost in schimb improprietariti altii. Terenurile ramase sint refuzate sistematic, pe motiv ca sint neproductive.

Secretarul general al Prefecturii Dolj, Ionel Ciobotea, declara ca procesele prin care este tirita administratia ar putea lua sfirsit, intrucit guvernul intentioneaza sa adopte o ordonanta de urgenta conform careia agricultorii nu vor mai putea refuza titlurile de proprietate eliberate pe suprafetele ramase :

„Prin ordonanta de urgenta care se va adopta, taranii nu mai pot refuza improprietaririle pe amplasamentele ramase pentru ca cele revendicate de ei au fost deja puse in posesie. Daca refuza, li se completeaza titlul de proprietate si li se trimite acasa prin posta. De asemenea, am inteles ca guvernul vrea sa instituie gratuitatea titlurilor de proprietate, deoarece pina acum se plateau 27.000 de lei pentru fiecare hectar de teren pus in posesie”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS