13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitistul de frontiera care si-a impuscat colegul a fost acuzat de vatamare corporala grava

Politistul de frontiera care si-a impuscat colegul a fost acuzat de vatamare corporala grava

• Sergentul angajat de la Politia de Frontiera Calafat care si-a impuscat colegul de serviciu va fi trimis in judecata pentru vatamare corporala grava si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, riscind o pedeapsa cu inchisoarea de pina la zece ani • Procurorul militar care a anchetat cazul n-a impartasit opinia Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Dolj, institutie care ajunsese la concluzia ca ranirea militarului a fost din simpla neglijenta

Parchetul Militar Craiova a decis trimiterea in judecata a lui Vasilica Melcea, fost sergent angajat la Politia de Frontiera Calafat, care, in seara de 7 septembrie, l-a impuscat in burta pe colegul sau de serviciu, Bogdan Voiculescu. Victima a fost la un pas de a-si pierde viata, rana capatata necesitind 40 de zile de ingrijiri medicale.

Un foc de arma in biroul ofiterului de garda

Bogdan Voiculescu, tot sergent angajat pe baza de contract in cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Dolj, fusese de serviciu in ziua de simbata, 7 septembrie. Pe la 19.30, cu o jumatate de ora inainte de incheierea schimbului, s-a intors in biroul ofiterului de garda pentru a preda registrul de observare a navelor, dupa care s-a asezat pe pat sa priveasca la televizor. Intre timp, mai schimba cite o vorba cu ofiterul de garda, Valentin Marinas, aflat in celalalt pat.

Marinas, pentru a sta mai comod, isi scosese tocul si pistolul si le aruncase neglijent pe masa din incapere.

Peste citeva minute a patruns in camera si Vasilica Melcea, care urma sa-l schimbe pe Voiculescu. A salutat, apoi s-a apropiat de masa, a pus mina pe tocul aflat la vedere, a scos din el pistolul si, fara nici o vorba, l-a indreptat catre Bogdan Voiculescu si a tras. Victima a fost nimerita de glont in abdomen. Transportat imediat la Spitalul din Calafat, ranitul a fost transferat la Spitalul de Urgenta Craiova, unde medicii au intervenit chirurgical pentru a-i salva viata.

A vrut sa vada daca mai stie sa minuiasca pistolul

La nivelul IJPF Dolj s-a constituit imediat o comisie de ancheta, care a stabilit ca totul s-a produs din neglijenta sergentului Melcea, care nu si-a verificat arma, pentru a observa daca are sau nu glont pe teava. Parchetul Militar nu a fost sesizat insa decit a doua zi, procurorul cpt. Marian Vaetisi preluind investigarea cazului.

In fata anchetatorilor, sg. Melcea a sustinut ca a vrut doar sa vada daca isi mai aminteste modul de functionare a pistolului. Magistratul militar a considerat ca politistul de frontiera nu se face vinovat de tentativa de omor, ci de vatamare corporala grava.

„Fapta nu a fost savirsita din neglijenta, ci cu intentie indirecta, in sensul ca autorul nu a urmarit sa-l raneasca pe colegul sau, dar a acceptat aceasta posibilitate, prin minuirea pistolului. De aceea am retinut in sarcina invinuitului infractiunea de vatamare corporala grava, prin care s-a pus in primejdie viata victimei, dar si de nerespectare a regimului armelor si munitiilor“, a declarat procurorul Vaetisi.

Pentru fapta sa, Vasilica Melcea risca sa stea pina la zece ani dupa gratii, urmind sa fie judecat de Tribunalul Militar Timisoara. Atit lui, cit si celui care isi lasase neglijent pistolul pe masa, Valentin Marinas, li s-au desfacut contractele de munca pentru abaterea disciplinara savirsita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS