11.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFosta conducere a AMORIM Tirgu Jiu - acuzata de emiterea unei facturi pentru lucrari neefectuate

Fosta conducere a AMORIM Tirgu Jiu – acuzata de emiterea unei facturi pentru lucrari neefectuate

• Dan Ilie Morega acuza fosta conducere a unitatii ca ar fi emis ilegal o factura de 4,2 miliarde de lei • Primii care vor intra in atentia politiei sint fostul director general, Ion Bojinca, si Marius Prepelita, fost director economic • Factura cu pricina a fost anulata, pe motiv ca nu s-ar fi efectuat lucrarile pentru societatea ROMINEX, care comandase firmei AMORIM realizarea unui excavator

Presedintele Consiliului de Administratie al AMORIM, Dan Ilie Morega, a acuzat fosta conducere ca a pretins bani societatii ROMINEX, pentru lucrari neefectuate, fiind emisa si o factura in valoare de 4,2 miliarde de lei: „Se pune la cale lichidarea societatii AMORIM. S-a emis o factura fictiva, s-au raportat lucrari fictive si s-au incasat salarii. A fost emisa aceasta factura de 4,2 miliarde de lei societatii ROMINEX, spunindu-se ca este un avans pentru lucrarile executate. Nu s-au anexat devize de lucrari, drept pentru care ROMINEX a refuzat factura. In acest fel s-au dat si salarii in plus pentru lucrari neefectuate“. Acesta a adaugat ca in momentul in care s-a descoperit ca factura a fost emisa, desi nu se executase nici o lucrare, AMORIM a stornat respectivul act, lucru consemnat, de altfel, si in contabilitatea firmei.

„Domnul Morega nu intelege ca AMORIM nu se ocupa de mure, macese si oua“

Din procesul-verbal incheiat de cenzorii care au participat la Adunarea Consiliului de Administratie, rezulta ca factura a fost incheiata in luna iunie a acestui an, cind director era Ion Bojinca, fiind stornata in luna august. Subprefectul Eugen Vilceanu, actionar la AMORIM si un apropiat al fostei conduceri, a afirmat ca in urma verificarilor pe care le-a facut personal, a descoperit ca reprezentantii de la ROMINEX au inregistrat in contabilitate factura de 4,2 miliarde de lei si ca au existat unele divergente intre cele doua societati cu privire la stoparea platii anumitor sume, pina ce ROMINEX nu isi va efectua un inventar al utilajelor din dotare.

„Domnul Morega nu intelege ca AMORIM nu se ocupa de mure, macese si oua. Factura a fost inregistrata, dar s-a refuzat plata. Era prea mare. Treaba este mai complicata…Este vorba de o problema contractuala. Daca s-ar fi emis o factura fictiva, ma intreb cine si ce beneficii ar fi avut. Factura a fost refuzata la plata, nici vorba ca nu a fost inregistrata. Documentul pe care ni l-a prezentat domnul Morega nu a fost oficial. A fost adus de un angajat de-ai nostri care l-a luat de la ROMINEX. Total aiurea! Excavatorul exista si lucrarile continua. Decontul se face in timp, proportional cu stadiul lucrarilor. Situatia trebuie privita de cineva neutru. Era mai bine sa fie solicitat un control de la Finante, pentru a se lamuri aceasta problema in interiorul firmei“, a afirmat subprefectul Eugen Vilceanu. Acesta a mai spus ca este actionar minoritar al AMORIM si ca detine 450 de actiuni, cumparate pe timpul cind era director economic, restul de pina la 750 fiind detinute de o parte din rudele sale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS