19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljence minore pentru poftele grecilor

Doljence minore pentru poftele grecilor

Politistii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (CZCCOA) Craiova au depistat o retea de trafic de carne vie care „livra“ doljence minore pentru greci. Anchetatorii au stabilit ca Vasile Poiana, de 21 de ani, si Natalia Luminita Mihai, de 22 de ani, ambii din Craiova, racolau fete – in special din localitatile din sudul judetului – carora le promiteau locuri de munca in Grecia. Cei doi le procurau fetelor pasapoarte, le plateau transportul, apoi le trimiteau la Atena cu avionul. De la Aeroportul din Atena, fetele erau preluate de un alt roman, Catalin Mihai – complicele celor doi – care le ducea in insula Creta. Aici, romancele erau vindute unor proxeneti – pentru 2.500 de dolari fiecare – care le sechestrau si le obligau sa se prostitueze. Proxenetii greci ii trimiteau apoi banii pentru fete Nataliei Mihai, prin sistemul Western Union.

Politistii au depistat pina in prezent 12 victime ale acestor traficanti. Trei dintre ele sint din Calafat, doua avind doar 16 ani, iar a treia 17 ani.

O adolescenta de 17 ani trimisa de cei doi in Grecia si alte doua victime ale traficantilor – de 28 respectiv 21 de ani – au reusit sa fuga din locul unde erau sechestrate de proxeneti si, cu ajutorul unor cetateni eleni, s-au intors in tara cu doua saptamini in urma si au dat in vileag modul de actiune a traficantilor de carne vie.

„Vasile Poiana si Natalia Mihai au fost retinuti, iar cercetarile continua pentru anihilarea intregii retele“, a precizat comisarul sef Gheorghe Bica, seful CZCCOA Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS