16.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMiliardari cu butelie

Miliardari cu butelie

In mentalitatea noastra de europeni democratizati, butelia este o reminiscenta a vechiului regim, o fosila comunista, ceva ce se foloseste numai la tara si, uneori („din vina edililor!“), in orasele mai mici. Este asa de normal sa locuiesti intr-un apartament racordat la gaze, incit ti se pare o ciudatenie sa vezi pe strazile Craiovei masina de butelii. Dar ramii stupefiat cind, in dreptul unui centru de comercializat butelii, vezi ca se opreste o masina ultimul racnet, din al carei portbagaj, proprietarul bolidului scoate recipientul gol, care trebuie inlocuit. Explicatia este simpla: locuieste la bloc, in centru!

Un apartament intr-un bloc din centrul orasului este mai bun si mai scump decit unul din oricare alta zona. Cu conditia sa nu fie vorba de blocul 21C de pe Calea Bucuresti! Constructia imobilului s-a finalizat cu putin inainte de evenimentele din 1989.

Dupa receptie, apartamentele au fost impartite dupa criteriile comuniste, in mare voga in acea perioada. Asa se face ca, initial, in aceste „cutii de chibrituri“ au locuit membrii „de seama“ ai societatii postdecembriste. Nici acum nu se poate spune ca, in imobilul cu pricina, locuiesc oameni de rind.

Blocul 21C de pe Calea Bucuresti, situat foarte aproape de intersectia de la Universitate, este singurul bloc din zona fara gaze. Nu ca n-ar fi racordat! Tevaraia exista, de vreo trei-patru ani chiar! Locatarii folosesc butelii, chiar daca, la vremea executarii lucrarilor, s-au lasat usurati de ceva banuti.

Eugen Mihailescu nu stie daca are gaze sau nu!

Unul dintre proprietarii de apartamente din blocul amintit este Eugen Mihailescu. Pentru ca nu locuieste insa in acest imobil, actionarul echipei de fotbal Extensiv nu stia ca trebuie sa foloseasca butelia in cazul in care s-ar hotari sa-si schimbe domiciliul in centru:

„Eu am un apartament in zona, dar nu stiu daca am gaze sau nu, pentru ca nu locuiesc acolo! Ar trebui vorbit cu directorul de la DISTRIGAZ sa vedem care-i situatia! Oricum, ar fi un lucru bun si pentru mine daca, in perspectiva, m-as hotari sa ma mut acolo, sa fim racordati la gaze!“, a spus Eugen Mihailescu.

Motivul pentru care inca se folosesc butelii, intr-un bloc racordat la reteaua de gaze, este de-a dreptul socant. Instalatia de la blocul 21C nu a fost executata de DISTRIGAZ SUD! Acest lucru reiese din declaratia directorului institutiei, Petre Ciocanescu:

„Instalatia de la blocul 21C nu este efectuata de noi, nu stiu cine ar fi putut s-o faca! Noi nu le-am dat aviz si nici n-am facut receptia lucrarii, pentru ca proprietarii au facut modificari in apartamente si in structura blocului! Instalatia a fost practic incorporata in zidarie!“

In concluzie, singura solutie ca oamenii sa scape de butelii este o noua instalatie, de data aceasta corect executata, de preferinta pe casa scarii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS